Renault Megane: Megane 1.6-16V Break heeft vreemd startprobleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16V

Het is nu al een paar keer voorgekomen dat de auto niet wil starten. De startmotor slaat heel goed rond maar de motor slaat niet aan. Dit is nu al een paar keer voorgevallen en eigenlijk steeds nadat er een kort stukje mee was gereden om daarna weer verder te gaan. Als dit gebeurt is het net of de motor "verzopen" is maar dat kan volgens mij niet met een injectiemotor. Vreemd genoeg als ik het na een aantal keren tervergeefs doorstarten en na 5 - 10 minuten weer probeer de motor moeiteloos aanslaat.

Verder heb ik geen enkel probleem met starten dit probleem is me nu in totaal 3x overkomen in de 30.000 km die ik reeds heb gereden.

Wat kan het probleem zijn??

Rnijhuis

Geplaatst door Rnijhuis , lid sinds 13 jaar geleden

10 Reacties

garageburgwal PRO, 13 jaar geleden

Nieuwe BDP sensor en stekker monteren..

Rnijhuis, 13 jaar geleden

Wat zou dit plm moeten gaan kosten ?? MOET dit bij een dealer gedaan worden of kan de Vakgarage dit ook ? (bedankt voor je snelle reactie)

garageburgwal PRO, 12 jaar geleden

Dit moet iedere garage kunnen. Aan onderdelen ong. € 50 ex en het is ong. 20-30 minuten werk (ligt eraan hoe goed je erbij kunt.

Groet,

René

cpescador, 12 jaar geleden

Ik lees wel vaker dat de oplossing voor startproblemen als deze het vervaqngen van de BDP sensor zou zijn. Nu is mijn vraag, kun je de sensor doormeten oid, zodat je met zekerheid weet dat je het probleem hebt opgelost? Zelf heb ik binnen 1 week ook 2 maal een start probleem gehad. ANWB zei dat het waarschijnlijk de startblokkering was die aktief bleef. Ik moest mijn kaart er uit halen en een paar keer de deur op en dicht doen, weer op slot en van het slot af. Daarna deed ie het ineens weer. Maar een week later had ik hetzelfde probleem weer.

garageburgwal PRO, 12 jaar geleden

Valt slecht te meten.. wel rondgaan, niet aanslaan is heel vaak sensor plus stekker dus gewoon mee beginnen..

Heino4267, 12 jaar geleden

Dat `van die nog actieve startblokkering` kan je zelf controleren:
In het geval dat de motor gewoon goed aanslaat: Vóór het erin steken van de sleutel knippert ergens in je klokkenwinkel het lampje van de startblokkering. Als de motor loopt, knippert dit lampje niet meer.
Als je start en de motor slaat niet aan, kijk je naar dit lampje: knippert het, dan is de startblokkering er niet af gegaan en kan de motor niet aanslaan. Als het lampje niet meer knippert is de startblokkering er af en ligt het dus niet aan de startblokkering, die werkt dan goed.

Sasje, 12 jaar geleden

Ik heb exact hetzelfde probleem.
Eens in het halfjaar komt het voor. Verder moet ik soms wat meer moeite doen om mn wagen gestart te krijgen (sleutel langer omgedraaid houden).
Vandaag naar de garage gebracht, ze kunnen niks vinden.
Kan het de BDP stekker zijn? (wagen is ook uitgelezen en daar kwam niks uit).

Het is trouwens een Renault Clio uit 2005 met 1.4 motor

Iemand een idee wat het is?

[quote=Rnijhuis]Het is nu al een paar keer voorgekomen dat de auto niet wil starten. De startmotor slaat heel goed rond maar de motor slaat niet aan. Dit is nu al een paar keer voorgevallen en eigenlijk steeds nadat er een kort stukje mee was gereden om daarna weer verder te gaan. Als dit gebeurt is het net of de motor "verzopen" is maar dat kan volgens mij niet met een injectiemotor. Vreemd genoeg als ik het na een aantal keren tervergeefs doorstarten en na 5 - 10 minuten weer probeer de motor moeiteloos aanslaat.

Verder heb ik geen enkel probleem met starten dit probleem is me nu in totaal 3x overkomen in de 30.000 km die ik reeds heb gereden.

Wat kan het probleem zijn??[/quote]

garageburgwal PRO, 12 jaar geleden

Nieuwe sensor en stekker monteren en je weet het.. Groot kans van wel..

GLTV, 12 jaar geleden

Mijn Renault Megane Berline 1.6- 16V had ook hetzelfde probleem bij het starten. Meestal niet met koude motor. Soms wel met warme motor na het afkoelen van plus minus een half uur deed hij het weer. Stotterde soms ook tijdens het rijden en schakelen
Oplossing: BDP sensor( opname element) en stekker verwisseld. Totaal €94,00. Rijdt weer als vanouds.

mickeyD, 12 jaar geleden

idd reken op rond de 100 euro met uitlezen fouten (kost ook 15 euro bij de dealert.. en ja dat brengen ze in rekening.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.