Renault megane: accu leeg bij gebruik elektrisch uitschakelsysteem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Het gaat hierom een megane (laatste type) 1.6 16V 3drs van 2003 met alle mogelijke opties. De klant heeft de klacht dat als hij de auto afsluit en gebruik maakt van het systeem dat alle systemen automatisch uitschakelt de accu naar +/- 1,5 dag leeg is.
Zet hij zelf alle systemen uit dan is er geen probleem.

Wie heeft er een oplossing????

rene9558

Geplaatst door rene9558 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

meet de stroom
door tussen de minpool een multimeter te plaatsen
als hij 0.1a aangeeft dan moet het redelijk tot goed zijn (slechte lege accu dan)

rene9558 (0) PRO, 15 jaar geleden

Vergeten te vermelden dat er een nieuwe accu in zit (origineel renault), dit heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd.

8je (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt op een storingin de uch. Probeer dit eens: Zet de auto handsfree op slot, wacht een half uurtje en trek dan ZONDER sleutelkaart even aan een deurkruk. Als je verlichting nu gaat branden is je uch defect.
Er is ook een soortgelijke storing geweest waarbij de oorzaak in de lichtschakelaar zat, maar of dat ook met het handsfree systeem te maken had weet ik niet precies meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.