Renault Megane: megane 1.6e 1996 loopt soms goed, soms niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Hallo,

mijn megane doet een beetje raar. De laatste tijd doet hij het soms prima, de andere keer niet.
Het lijkt dan alsof hij maar op een of twee cilinders loopt. Wanneer ik hem start merk ik dat gelijk al, hij blijft nauwelijks loopt en schudt flink.
Wanneer ik er mee ga rijden geeft hij erg weinig vermogen en wanneer hij stationair loopt slaat hij bijna af.

Na een tijdje stationair lopen lijkt het iets beter te gaan, maar wanneer ik dan mijn lampen aanzet gaat ie weer veel meer haperen en schudden.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Zal het toch te maken hebben met de bougies oid? Ik vind het zo raar dat ie dan anders gaat lopen wanneer ik mijn lampen aan zet.

Alvast bedankt voor de reacties.

gr,
Léon

ladegeest

Geplaatst door ladegeest (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

ZOU een bobine kunnen zijn,als die sneuveld gaat de motor maar op 2 pitten lopen. De combinatie met de lampen kan ik niet leggen.... Zou de auto eerst eens laten uitlezen en er zeker niet verder mee rijden. Mocht het een bobine zijn,is de gevolgschade mogelijk duurder dan het onderdeel....

Averdonk (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk eens naar de slang van de mapsensor. Deze scheuren vaak net achter de aansluiting op het inlaatspruitstuk.

Bas_petiet (0) PRO, 12 jaar geleden

idd slangetje mapsenor nazien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.