Renault 0: Mégane 1.6e, te laag toerental bij warme motor

Ik heb een probleem met het stationaire toerental van mijn auto.

Gegevens:
Renault Mégane
Bouwjaar: 1997
Motor: 1.6e
Brandstof: Benzine

Symptomen:
Bij een warme motor, na een half uurtje op de snelweg, als mijn temperatuurmeter over de helft is, dan gaan de lampjes van de olie en de koelvloeistoftemperatuur knipperen als je stil gaat staan.

Het volgende gebeurt dan:
Tijdens afremmen, na het intrappen van de koppeling gaat het toerental netjes terug naar 750. Op het moment dat je stil staat, dan zakt het toerental plotseling verder naar 650 en beginnen de lampjes te knipperen.

Bij een hele warme motor, na anderhalf uur snelweg, zakt het toerental zonder bij 750 toeren te stoppen naar 650 als je stil gaat staan met de auto, en gaan ook de lampjes weer knipperen.

Dit is storend, en ik vermoed dus dat door het lage stationaire toerental mijn oliedruk werkelijk te laag is. Dus zou ik dit graag verholpen willen hebben.

Het is begonnen nadat ik een eerder toerentalprobleem had. Toen waren de toeren te hoog (met schommelingen) stationair. Het gasklephuis is toen vervangen, samen met de gaskleppositiesensor, waarna dat probleem opgelost was.

Verder is het slangetje van de MAP-sensor in orde.

Heeft iemand en idee hoe ik dit op zou kunnen lossen?

Menno_L

Geplaatst door Menno_L (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

er staat genoeg over op de site
2 zekeringen van 5 amp eruit halen dan contact aan zetten en de zekeringen terug plaatsen dan de auto starten en warm laten draaien met zoveel mogenlijk verbruikers aan(lichten ,achterraam verwarming)
alles gebeurd met een koude motor natuurlijk
zekeringen heten ulm en memo injectie zitten bij de zekeringen in de auto(links onder je stuur zit het klepje)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.