Renault Megane: megane 2 loopt hoog stationair

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Goeiedag wij zitten met een groot probleem. Wij hebben hier een megane 2 uit 2004 staan die 1100 toeren draait stationair dit is gekomen na distributiesnaar vervangen is en die staat op tijd dat is al 2 keer gecontroleerd. De auto is uitgelezen en er zijn geen storingen in de rekeneenheid. Smoorklephuis is gereinigd en omgewisseld met een andere auto de kabelboom van rekeneenheid naar smoorklephuis is buiten omgelegd inlaat gedeelte is helemaal gecontroleerd op lekkage helemaal niks te vinden. Rekeneenheid is ook vervangen bougies en bobines ook maar geen verandering kan iemand ons helpen.Grz furry

Fur

Geplaatst door Fur , lid sinds 13 jaar geleden

5 Reacties

stefan84, 12 jaar geleden

Ik zou toch haast denken dat de distributie toch niet 100% optijd staat,zeker als hij eerst goed liep en na het vervangen het probleem is begonnen.

Gr Stefan

Fur, 12 jaar geleden

Beste Stefan de distributie staat echt op tijd wij hebben er ook aan getwijfeld maar tot 2 keer toe hebben wij het gecontroleerd.

Gr Furgill

abc PRO, 12 jaar geleden

controleer de map sensor eens zit aaan de kant van de distributie. welicht tegen aan gestoten en daardoor gescheurd.
anders de para meters goed controleren kan ook een probleem met je gaspedaal zijn

kahler, 12 jaar geleden

Ik denk dat ik de oplossing voor jou probleem heb.
Aangezien je alles al geprobeerd hebt zou je eens moeten kijken wat er in je upc gebeurd als daar b.v. de laadstroom op 60 a 70 procent staat bij stationair draaien is denk ik jou dynamo defect. Je kunt dit makkelijk controleren door de auto helemaal af te sluiten vervolgens de signaaldraad van je dynamo los te halen en vervolgens de auto te starten als deze dan wel gewoon goed stationair draait is het de dynamo die er voor zorgt dat jou stationair toerental zo hoog is. Ik hoor graag wat jouw bevinding is.
Met vriendelijke groet.

Fur, 12 jaar geleden

Dhr kahler ik ben u hartstikke dankbaar want u oplossing heeft geholpen. Ik heb gedaan wat er stond en merkte direct verschil dynamo besteld en die word vandaag vervangen. En de andere heren ook bedankt voor het meedenken.

Gr Blije Furgill.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.