Renault Megane: megane achterportier op kinderslot EN uit CV

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4

Ik heb pas een megane expression 1.4 uit 2002. Verder heb ik kleine kinderen, dus het kinderslot op de achterportieren zodat ze niet van binnenuit open kunnen. Nu heeft de jongste ontdekt dat er naast het schuifje van het kinderslot ook een heeeeel losjes draaischakelaartje zit waarmee, als de centrale vergrendeling niet meer werkt, het portier ook van buitenaf niet meer te openen is... En heb ik nu een achterdeur die niet meer openkan, noch van binnen (kinderslot), noch van buiten (CV afgesloten). Echt een pluimpje voor de ontwerpafdeling van Renault...

Heeft iemand dit ook al eens bij de hand gehad (dat moet haast wel lijkt me, zo uniek is mijn zoon van 1,5 toch niet), en zo ja, wat was de oplossing?

bureaula

Geplaatst door bureaula , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

Devvo PRO, 14 jaar geleden

is het een megane II? dan zit er een knopje voor bij de ruitbediening met dat rode ledje...

deur gaat nu dus niet meer open?

RolandK10257, 14 jaar geleden

Net even gekeken bij mijn achterportier en inderdaad, ik zie het schakelaartje wat je bedoelt. Ik heb nu een phase 2 van 2002 en daarvoor een phase 1 van 1996 en dit is me nog nooit eerder opgevallen.
Het is een verzonken schakelaar waar je met een punt van een sleutel in kunt. Lijkt me iets van de Phase 2 serie.

Tja, over hoe je het protier weer kunt openen, mischien toch eens eens dealer vragen, zou toch kunnen dat die het al eens eerder meegemaakt hebben.
Anders zou je de binnenbekleding van de deur kunnen halen, dan kun je door een paar gaten in het metaal met je hand bij het slotmechanisme komen. Dan zou je aan het palletje kunnen trekken wat normaal de vergrendeling doet.

Het is een gok maar iets anders kom ik zo niet op.

Voor alle andere vaders en moeders : plak een stukje ductape over de schakelaar !

Even voor de duidelijkheid, ik heb een Megane 1.

Devvo PRO, 14 jaar geleden

ik bedoel eigenlijk

in het linker voorportier zit een schakelaartje achter de schakelaars voor de ramen waarmee je de kindersloten in en uit kunt schakelen?
hier al eens mee gespeeld?

mijn ervaring is dat als je dat pinnetje ''op slot'' zet en je bedient de cv een keer binnen in de auto dat alles dan weer open is...

bureaula, 14 jaar geleden

Heb een megane I denk ik, met oude styling.

deur gaat absoluut niet meer open...

met het tweede schakelaartje, wat je met een klein vingertje makkelijk kan verdraaien, haal je het portier uit de centrale vergrendeling. Dit is bedoeld voor het geval je CV weigert en je dus toch je deur voor buitenaf wilt vergrendelen...
hiermee reageert íe niet meer op de afstandsbediening en ook niet op de vergrendelknop voor de portieren op het dashboard (bij mij, heb een Fairway uitvoering met alles electrisch). Je hoort nog wel een klik in het portier maar door het schakelaartje is het motortje losgekoppeld van het slot...

Binnenbekleding loshalen is nog niet zo simpel bij een dichte deur...

Heb idd direct de andere deur beplakt met tape... Ik snap niet welke techneut dit heeft verzonnen. Misschien moest ik Renault maar aanbieden dat m'n kleine hun auto's gaat testen ;-)

RolandK10257, 14 jaar geleden

Toch denk ik dat de bekleding losmaken moet lukken. Dat paneel hangt als het ware met een omgezette rand aan de bovenrand en zit verder naar onder met schroeven vast. Ik dacht een torx in de handgreep en in de greep waar je de deur aan pakt als je hem dicht doet. Zou kunnen dat er nog meer schroeven onder kapjes zitten maar dat is goed te vinden. Schroeven losmaken en dan losklikken naar boven zwenken.
Bekijk het anders eerst even bij de achterdeur die nog wel opengaat hoe het precies vast zit.
Wees voorzichtig, het plastic krast/breekt snel en dan ben je verder van huis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.