Renault Megane: Zwarte rook

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Twee weken geleden een tweedehands megane gekocht bij Renault garage. Tijdens het dagelijks (normale) gebruik geen enkele problemen vastgesteld.

Maar reeds twee keer gaan leren parkeren met mijn vriendin, dit ongeveer 40min. Dus auto komt enkel in 1ste versnelling en achteruit.

Dan neem ik het stuur weer over om normaal te rijden en auto gaat hoog in toeren met zwarte rookwolk uit de uitlaat. Eerste keer was erg schrikken, want zelf bij het afzetten van de motor duurde het nog even. Twee garages gebeld en boordcomputer laten uitlezen, niets speciaals gevonden.

Hun verklaring kon zijn te hoog oliepijl, auto geeft wel steeds correct oliepijl aan.

Vandaag weer eens gaan parkeren met het zelfde resultaat als gevolg.

Iemand al soortgelijke situaties gezien gehoord? Ik ben toch niet de enige die zolang op een oefenterrein zit?

Alvast bedankt voor de reacties.

Mike

Surfboy

Geplaatst door Surfboy , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

RolandK10257, 14 jaar geleden

Als je verder geen problemen hebt lijkt het me dat er gewoon tijdens het "oefenen" te weinig toeren wordt gemaakt om de troep er uit te blazen.
Zelfde zie je bij een diesel die ineens gaat versnellen, dan zie je ook wat meer rook.

ejnn, 14 jaar geleden

correct olie peil geeft alleen aan dat het peil hoog genoeg is (of te hoog is). Volgens mij is het systeem/display niet ontwikkeld op een waarschuwwing voor een te hoog olie peil, bij het vullen wordt hierop geled. Trek de stok uit de motor en kijk of hij aan de maatstreep staat of te hoog staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.