Renault Megane: Megane break start altijd, loopt soms onregelmatig

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 v16

Ik rijd nu ongeveer zes maanden in mijn auto en sinds 3 weken heb ik de volgende onregelmatige klachten:

-Onregelmatig stationair lopen. Motor schudt, maar niet zo erg als wanneer ik een bougiekabel lostrek.
-Tijdens rijden in eigenlijk alle versnellingen houdt de motor in waardoor langzaam mijn snelheid eruit loopt totdat ik vol gas geef ("dan wordt ie wakker")

Af en toe heb ik een rit waarbij de motor goed loopt. Ik heb er 1 keer last van gehad voor ik op wintersportvakantie ging. Voor vertrek heb ik de auto met deze klacht laten nakijken. Ze vonden een benzineleiding met een knik erin. Dat hebben ze opgelost. Toen we aankwamen in de Alpen heeft de motor tijdens het inchecken bij het apartement even stil gestaan op een parkeerplaats. Toen ik daar weg wilde rijden kwam ik haast niet meer verder omhoog het dorp in door het inhouden... De oostenrijkse ANWB heeft de computer uitgelezen en is in totaal ongeveer 45 min aan het trouble shooten geweest zonder resultaat. Een week later toen we terugreden heeft de auto zo'n 5 keer ingehouden waarvan we 1 keer echt op de vluchtstrook moesten stoppen. Die keer hebben we de auto opnieuw gestart en zijn weer verder gegaan met samengeknepen billen en kromme tenen...

De ene keer kwam het probleem na uren rijden en de andere keer vlak na het wegrijden van de benzinepomp of andere stop. De motor start overigens wel altijd prima. Bij het af en toe slecht stationair lopen slaat de motor ook nooit af.

Tijdens de uitlezing van de anwb in Oostenrijk kwam naar voren dat de auto een probleem heeft met de linker achterABS sensor (abs lampje brand) en het lampje van de handrem brandt, terwijl die niet aangetrokken is en niet remt. Zelf heb ik bij het slecht stationair lopen geprobeerd de bougiekabels een voor een los te trekken om te kijken of er misschien een cilinder geen vonk kreeg. Bij alle vier begon de motor nog meer te schudden. Voor zover ik het kan zien zijn de penbobines schoon.

Ik hoop dat iemand dit probleem herkent en daar een oplossing voor weet, want ik ben al aardig wat reparaties verder in 6 maanden tijd.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Jhollemans

Geplaatst door Jhollemans , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

Jhollemans, 9 jaar geleden

Jammer, nog geen reactie....

Ondertussen is het probleem al een aantal weer terug gekomen. Ik heb uiteindelijk de auto weer naar de garage gebracht. Ze kwamen erachter dat mijn dynamo te zwaar draaide en dat dat misschien ook het probleem veroorzaakte... Weet iemand of dat aannemelijk is?

Ramjod PRO, 9 jaar geleden

Hoe is de staat van de bougie's?
Benzinedruk?
Injectoren?
Compressie?
Timing?

In deze richting moet je gaan zoeken.

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

[quote=Jhollemans]Jammer, nog geen reactie....

Ondertussen is het probleem al een aantal weer terug gekomen. Ik heb uiteindelijk de auto weer naar de garage gebracht. Ze kwamen erachter dat mijn dynamo te zwaar draaide en dat dat misschien ook het probleem veroorzaakte... Weet iemand of dat aannemelijk is?[/quote]
nee dat is niet aannemelijk (kort maar Krachtig)

Jhollemans, 9 jaar geleden

Ik heb uiteindelijk de lambdasonde vervangen wat het probleem heeft verholpen.

Op advies van de ANWB heb ik tijdens het draaien van de motor (als hij weer zo inhield en onregelmatig liep)de lambdasonde stekker eruit gehaald. Dit zorgde ervoor dat de motor weer een stuk beter draaide.

Ben opzich blij dat het niet het benzine/compressie probleem is, want dat was me te lastig om op te lossen..

Heb er nu alleen een niewe glimmende dynamo in zitten voor niets (350,-)!

Jhollemans, 5 jaar geleden

Kan afgesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.