Renault Megane: Megane cabrio start niet meer na vervangen dynamo

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16.V

Wie weet raad?

Donderdag dynamo, ivm breuk oude, vervangen van Renault Megane cabrio 1.6 benzine uit 2001, heeft daarna een aantal km gereden zonder problemen, hierna gingen langzaamaan alle dashboardlampjes branden, met als laatste het service- en stoplampje.
Eenmaal geparkeerd begon auto heftig te schudden. Motor afgezet, nog een keer geprobeerd te starten, kreeg echter alleen nog een soort ratelgeluid.
Volgens leverancier was dynamo niet juist, andere erin gezet, maar sindsdien start de wagen niet meer.

Met startkabels geprobeerd, bij het omdraaien van de sleutel draait ie wel, maar slaat niet aan. (De accu is onlangs al vervangen). Aanduwen en slepen geprobeerd, niets zorgt voor het aanslaan.
Zekeringen gecontroleerd (hopelijk niet ergens nog een over het hoofd gezien).

Ik heb deze wagen nog niet zo heel lang, dus ben er nog niet goed mee thuis.

Mogelijk is er een blokkade door het alarmsysteem omdat accu eraf geweest is??
Misschien probleemzone's die bij jullie bekend zijn voor deze auto? Oxidatieplekken die problemen kunnen geven?? We weten het echt niet meer!

Zijn al 2 dagen aan het zoeken en proberen, maar niets heeft tot nu toe mogen baten. Help!

M.v.gr.
Danielle

Kangeroe

Geplaatst door Kangeroe , lid sinds 8 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Denk dat je sleutel opnieuw ingelezen moet worden , wat doet het lampje van de startonderbreker trouwens , als je de auto op contact zet ?

Kangeroe, 8 jaar geleden

Beste Ferrie,

Bedankt voor je reactie!
zou je me nog kunnen aangeven welke het lampje van de startonderbreker is? Is dit dat lampje dat uiteindelijk rood gaat knipperen na afsluiten van de auto? Moet ik even navragen bij degenen die me hierbij geholpen hebben, durf ik zelf niet te zeggen.

Wat wel opvalt is dat het lampje van de accu volgens mij steeds niet gaat branden, ook niet als de auto met startkabels aan een andere verbonden is.

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Het rode ledje op je dashbord inderdaad.
Zit de stekker van de dynamo er wel goed op , juiste wijze , er zijn mensen die ze er verkeerdom op krijgen , dan brandt het lampje namelijk ook niet.
Meten is weten , komt er wel 12 volt op het stekkertje van de dynamo ?

Kangeroe, 8 jaar geleden

Het mysterie is opgelost!
Na naar ik vermoed vele hoofdbrekens, is vanmiddag de auto naar de dealer gesleept. Het bleek uiteindelijk dat er toch, ondanks doormeten, een zekering kapot was... :-|
Hartelijk dank voor het meedenken, heb er in ieder geval weer wat van opgestoken!

Vr. gr.
Danielle

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.