Renault Laguna: mijn laguna start niet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

ik heb een renault laguna bouw jaar uit 95. als motor warm is wilt niet starten. hij wil eerst starten en dan opeens alles stil komt dat door staart motor ? of start relai of iets anders?

alvast bedank voor het antworden :P

laguna baccara

Geplaatst door laguna baccara (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ferry070dh (0), 15 jaar geleden

Hoi,

Je klepspelling misschien..
Foute waarde motor tempsensor
Je luchtfilter dicht.
lage cylinder compressie.

Om je startmotor te controleren moet je geloof ik je motor temp sensor loshalen en dan starten als de motor warm is.. Maar denk dat dit in jou geval niet nodig is omdat je zegt dat ie wel aanslaat.


Zou ook nog kunnen zijn dat de benzinedruk regelaar inwendig lek is en door vacuum slang benzine meeslurpt waardoor je hem verzuipt met starten.

Wat bedoel je eigenlijk met alles stil. Geen geluid meer uit je radio :-p
Of valt de motor uit.


Ferry,

laguna baccara (0), 15 jaar geleden

als motor koud is auto werkt wel en alles doet het . maar als motor warm en ik stop en wil weer starten dan doet het niet dan moet ik 10 minuten wachten ongeveer. als motor afgekoeld is kan ik weer starten.

ferry070dh (0), 15 jaar geleden

Draait je startmotor wel rond???

Als je startmotor rond draait maar motorwil niet aanslaan zou je eens kunnen proberen om je motor tempsensor los te koppelen en dan te starten.

Als de motor warm is moet de startmotor meer toeren draaien om de motor te starten.. Door het ontkoppelen van deze sensor leest de motor een koude motor.
Zo kun je nagaan of de startmotor aan zijn eind loopt.

Wat is je klepspeling eigenlijk?? Deze al eens gemeten.??

laguna baccara (0), 15 jaar geleden

nee start motor draait niet rond. als motor warm is draait startmotor niet en dan moet ik wachten tot de motor afgekoeld is. met koud motor start hij heel makelijk. startmotor doet het zijn werk wel goed. maar met warm motor niet. en motor wordt ook niet warmer dan 80 graden

laguna baccara (0), 15 jaar geleden

ik kijk nu voor een startmotor en startrelai. ik ga eerst die twee vervangen denk ik...
denk je ook dat het verstandig is ?
en hoe kan ik klepspeling meten ?

en dank je wel voor je reactie...

gr emre

ferry070dh (0), 15 jaar geleden

Tja of dit verstandig weet ik niet. Het is altijd het proberen waard maar je komt zo van een koude kermis thuis als het probleem daardoor niet opgelost is.

Tja klepspeling meten. . Volgens mij heb jij een 16 Valve motor.
Je kleppen deksel verwijderen..
Bougies verwijderen.
Auto in zijn 5e versnelling zetten en handrem eraf.

Je eerste cylinder bovenste dodepunt zetten door de auto naar voor te trekken en 3e cylinder met maatvoelertje tussen de tuimelaar en kleppenstoter meten. Dan 2e cylinder op Bovenstedodepunt zetten en 4e cylinder meten. En 3e cylinder BPD zetten en 1e cylinder meten. En 4e BDP zetten en 1e cylinder meten.
De waardes weet ik niet uit me hoofd.. Probeer de zoekfunktie hier op de topic.

Waar ik ook aan zat te denken zijn als je die hebt lekkende injectoren.. Misschien eens een injector of cabrateur reiniger bij je benzine gooien. Dit zijn kleine bedragen en zeker het proberen waard voordat je grote dingen gaat aanschaffen.

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Probleem zit bij startmotor of relais. Controleer eerst maar even of het stekkertje op de startmotor niet slecht is waardoor het relais niet meer schakelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.