Renault Scenic: Mistachterlichten branden niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mistachterlichten branden niet. Lampjes zijn heel. De zekeringen nagelopen, zijn ook goed volgens het schema dat binnenin het afsluit dekseltje van de zekeringkast zit. Als ik mij niet vergis geeft het schema voor de mistachterlichten 7.5 A zekering aan. Dan lijkt mij dat dit een relais aanstuurt.
Zit er mogelijk een relais tussen schakelaar en lampjes ? Waar zit deze en mogelijk welke is het, als ik uitga van de relais die in het motorcompartiment zitten onder de zwarte kap.
Auto heeft ook een trekhaak.

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 8 jaar geleden

Zit de verloopstekker nog in de stekkerdoos??

Zo niet....... de contacten in de stekkerdoos reinigen.

Succes.

Pakreel (0), 8 jaar geleden

Ik citeer even uit het Renault forum.

In de stekkerdoos van de trekhaak zit een schakeling die ervoor zorgt dat de mistlamp op de aanhanger aangaat en die op je auto uitgaat.
Deze schakeling gaat vaak kapot waardoor de mistlamp op de auto niet meer brandt, ook als je geen aanhanger hebt aangekoppeld.
Kijk even wat voor aansluiting je hebt en controleer de staat v.d. mistlamp schakeling, hiervoor moet je wel het stopcontact even los schroeven.
Aan de achterkant zitten de aansluitingen. Vaak is er na verloop van tijd door corrosie slecht contact of blijft de mistlampschakeling "hangen"

Auteur van dit bericht heeft de draadjes van dat bewuste schakelaartje, schakelaartje verwijderd, aan elkaar gesoldeerd en de overige aansluitingen goed getectyleerd.
De mistachter lichten branden weer als het nodig is. Het schakelaartje zit in de stekkerdoos ter hoogte van de nok zodat de stekker er maar op 1 manier in kan.

http://www.renaultforum.nl/forum/viewtop... Hier staan ook verschillende aansluitschema's op van stekkerdozen.

Hans4040 (310) PRO, 8 jaar geleden

Ja, dat wisten wij al....
Ik neem aan dat dit ook jou probleem heeft opgelost?

Pakreel (0), 8 jaar geleden

Beste moderator Hans,

Ik heb die tekst erbij gezet voor belangstellenden, hoeven ze niet naar het Renault forum toe.
Mijn probleem is opgelost.

Hans4040 (310) PRO, 8 jaar geleden

Bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.