Renault 19 1800 16V: mistlamp cirquit

Bouwjaar: 1992

Een renault 19 wil de mistlamp het niet van doen. Lampje vervangen heeft niet geholpen, zekering nagekeken, is ook goed, maar het lampje op het dashboard brand ook niet, nu heb ik met een splitpen dingen nagemeten en dan brand het dashboardlampje wel, maar krijg de mistlamp zelf niet aan de praat, andere schakelaar opgehaald, maar het zelfde verhaal, waar moet ik nu gaan zoeken????

Flipp

Geplaatst door Flipp (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Tot waar komt de spanning, gaat het om 1 lamp of allebei,
Hoe en wat heb je met een "splitpen" doorgemeten.
Overige verlichting en dergelijke werkt wel?? ook als je de mistlampen aan zet??

Flipp (0), 19 jaar geleden

alle verlichting werkt verder, ik heb de knop van de mistlamp er uit gehaald, en er staan cijvers op de contact naar de schakelaar van 1 t/m 5, en tussen 1 en 4 geschakeld met splitpen, en toen brande alleen het lampje op het dashboard, kan het aan het relais liggen???

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Het zou aan het relais kunnen liggen, maar als er 1 wel brand dan ook weer niet.
Het ging toch om 1 lamp????

Flipp (0), 19 jaar geleden

achter brand hij helemaal niet als ik die splitpen er tussen doe, maar op het dashboard wel. Maar als hij over een vluchtheuvel rijdt, wil hij soms wel aan gaan. En waar zit dit relais?

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

En ik maar denken dat het om de VOORkant van de auto gaat.
Als je over een heuveltje gaat en hij doet het wel dan heb je hoogstwaarschijnlijk een massa probleem. Makkelijk te controleren door even met een losse draad vanaf het lampvoetje naar een ander deel van de auto contact te maken. Is dit het probleem dan moet je de lampbehuizing en dergelijke goed schoonmaken en zorgen dat het massa draadje, of weet ik veel op wat voor wijze dit bij jouw wagen zit, een goed contact maakt.

Flipp (0), 19 jaar geleden

maar dan vind ik het zo raar dat die het op het dashboard ook niet doet.

rtempert (0), 19 jaar geleden

is het lampje van het dashboard wel goed dan??

Flipp (0), 19 jaar geleden

Het lampje op het dashboard is goed, als ik hem op stadslicht doe, mistlamp voor aan, en dan de schakelaar van achter om zet, brand hij wel, als ik dan op dimlicht zet, brand hij niet meer. Ik heb dingen door gemeten, en daar kan ik uit concluderen, dat als ik op stadslicht zet, de 4 de constante stroom is. Als ik schakel tussen 4 en 5, knapt een zekering, als ik schakel tussen 1 en 4 doet de controle lamp op dashboard, en tussen 2 en 4 doet alleen de mistlamp achter het. Op dimlicht en op stadslicht.

Flipp (0), 19 jaar geleden

het is gelukt, het lag hem aan de gewone verlichtingsunit, waar de richting aanwijzers ook aan zitten. iedereen bedankt voor zijn hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.