Renault 19: Mistlampen

Bouwjaar: 1992

Hallo iedereen,

Ik wil in Renault 19 mistlampen aanbrengen, maar naar grondig onderzoek heb ik geconstateerd dat er geen kabels lopen voor de aansluiting van mistlampen. Nou is mijn vraag of het verstandig is om een "kant en klaar" kabelset te kopen (natuurlijk met schakelaar en relais)? Of dat ik beter even naar een sloop moet rijden om de hele bestaande mikmak uit een R19 te halen.

Gelden er trouwens specifieke regels voor mistlampen m.b.t. aansluiting? Ik weet dat de schakelaar licht moet geven wanneer de lampen branden, maar verder weer ik niks!

Alvast bedankt!

Groeten Dave

19power

Geplaatst door 19power (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Er hoeven geen mistlampen op te zitten (vóór). Als deze er wel opzitten moet het verklikkerlampje in de auto branden als ze aan staan (meestal groen voor vóór). De hoogte van de mistlampen wordt gemeten tijdens de APK. Het lijkt mij het handigst om een setje op de sloop te halen uit een andere R19. Ik ga er voor het gemak maar van uit dat je de mistlampen vóór bedoelt. Achter is volgens mij standaard.

19power (0), 18 jaar geleden

Bedankt Roel!

Ik weet dat er eigenlijk geen mistlampen voor hoeven te zitten, maar in het zuiden des lands is het de laatste tijd vaker behoorlijk mistig! Daarom lijkt me dat handig!

De originele mistlampen heb ik al uit een R19 gehaald! Alleen heb ik nog geen kabelset! Daarom vroeg ik of het handiger is om een kant en klaar setje te kopen, of dat ik een kabelset uit een sloop R19 moet halen.

Weet er misschien ook iemand wat de hoogte van de mistlampen moet zijn? want deze worden opgemeten tijdens de APK?

Grtz. Dave

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

De hoogte wordt gemeten met zo'n apparaat. Daar is niet echt een waarde voor, je kunt ze dan ook het beste stellen tijdens de APK. En het is hier de laatste tijd inderdaad erg mistig geweest ja...:-)

19power (0), 18 jaar geleden

OK dan weet ik dat in ieder geval!

Maarre: universeel kabelsetje of kabelsetje uit een "sloop" R19?

Hey Roel, kom je ook uit limburg? Of kom je uit Brabant?
Ik kom n.l. zelf uit Zuid-Limburg!

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Universeel lijkt me het meest handige. Anders moet je de hele R19 bundel uit elkaar gaan vlechten dat is veel werk.

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

In principe kun je dus een universeel kabelsetje nemen, je moet allen kijken dat je alles goed aansluit...lijkt me logisch. De mistvoorlichten mogen allen branden bij stads- of dimlicht, dus niet als de rest van de verlichting niet brandt. Ik kom uit de omgeving van Weert/ Roermond trouwens....

19power (0), 18 jaar geleden

Thnx!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.