Renault Laguna: mistlampen voor doen het niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 RT Alize

Hallo,

ik heb een Laguna waarin een bumper met mistlampen zit, maar niet aangesloten. Heb inmiddels de originele bekabeling op de sloop gevonden, aangesloten en de stekker ingestoken achter de claxon linksvoor. Tevens heb ik de combischakelaar vervangen zodat de mistlampen aan de voorkant geschakeld kunnen worden, (dubbele draai). Nu weet ik dat ik een relais moet gebruiken, maar ben er toch nog niet uitgekomen. Ik heb in de zekeringskast bij het koppelingspedaal een relais eruit getrokken en op alle lege plaatsen geprobeerd, maar er klikt op geen enkele plaats iets. Lampen zitten erin. Tevens heb ik opgemerkt dat als ik het gewone licht aanzet, de groene lamp op het dashbord niet altijd brand. Heb al van iemand gehoord dat hij ee relais geplaatst heeft en een extra kabel geplaatst heeft zodat de lampen het wel doen. Maar waarom en van waar tot waar die kabel gaat weet ik niet. Als men een relais insteekt, zou het toch gewoon moeten werken zonder enige extra bekabeling te trekken? Kan iemand mij helpen?

Beamer03

Geplaatst door Beamer03 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Er is via renault een set te krijgen waar de beschrijving bij zit om dit te monteren.Ik dacht dat je ook een plaatje in de zekeringkast waar 3 contacten op zitten moet verzetten .

Beamer03 (0), 16 jaar geleden

Oke, ben bij 2 Renault garages geweest, zowel in Heerlen als in Maastricht, maar bij beide garages doen ze erg moeilijk om me ook maar enigzins te helpen. Zij moeten toch kunnen opzoeken wat en waar zo'n relais moet. Iemand nog een idee??????

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zit aan de linkerkant in de zekeringkast op de 2e plaats van onder een plaatje op de plaats waar een relais gemonteerd kan worden.Dit plaatje eruit halen en een relais monteren.Als het goed is moet nu alles werken.

Beamer03 (0), 16 jaar geleden

Ik neem aan dat je dat plaatje bedoeld dat 2 van de 5 ingangen 'doorlust'. Heb dit geprobeerd, maar de mistlampen gaan nog steeds niet aan. HELP!!!

Beamer03 (0), 16 jaar geleden

Heb vandaag even achter de combi-schakelaar gekeken en ben tot de conclusie gekomen dat de witte kabel met groene streep die op de mistlampen zit, niet op de stekker van de schakelaar zit. Er zijn nog 2 ingangen vrij, namelijk: A2 en B5. Is dit van belang?

Beamer03 (0), 16 jaar geleden

weet iemand of in iedere Laguna dezelfde kabelboom zit?
Met andere woorden is iedere Laguna voorbereid met kabels om mistlampen aan te sluiten?

MvG

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.