Renault Twingo: Moet mijn AC bijgevuld worden, of is deze kapot?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Dag allemaal,

hierbij een vraag over de airconditioning van mijn renault twingo.
4 weken geleden constateerde ik dat er een plasje onder het midden van de auto lag. Geen olie, maar een beetje vettig water. Gezien de koelvloeistof onder niveau was, heb ik deze bijgevuld. Daar is tot op heden geen niveauverschil in opgetreden. Wel heb ik de airco gespaard sinds die tijd en hiermee ook geen plasje meer gevonden. Voor een leek als ik, lijkt het nu dus in de airco te zitten.
Toen ik laatst de AC weer gebruikte merkte ik dat er een licht branderige lucht ontstond en dat hij nauwelijks koelde. Zou mijn airconditioning helemaal kapot zijn, of moet deze alleen bijgevuld worden. En is dit inderdaad een mogelijke verklaring voor het plasje?

Bedankt alvast!

Groeten, J.B.

J Bond87

Geplaatst door J Bond87 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Treb (0), 12 jaar geleden

Dat plasje is normaal. Dit is condens, in principe een teken dat de airco wel werkt. Maar het kan geen kwaad om eens in de twee a drie jaar je airco een onderhoudsbeurt te geven. Er is altijd wat verlies van vloeistof.

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Gewoon de airco even niet meer gebruiken en z.s.m. langs een aircospecialist gaan, die kan zo de diagnose vertellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.