Renault Scenic: motor heeft een ratelend geluid; is onbelast als belast te horen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4P; indice 722

geluid bij koude en warme motor aanwezig; geconstateerd dat het niet met koppeling / airco te maken heeft maar meer in de buurt van de distributiezijde vd motor voorkomt.
Distr. riem is 3jr geleden (40.000km) vernieuwd.
heeft iemand hier ervaring mee / suggesties/rep. adviezen?

motor 1800 cc.
auto type: megane scenic RXT
Alvast harstikke bedankt voor je moeite.

Candy

Candy

Geplaatst door Candy (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, Candy ik zou de multie v riem eraf halen en hem dan eens laten lopen en als het geluid er dan nog is , dan moet je denken aan de waterpomp of een span of looprol van de distributie.
Als het geluid er dan niet meer is dan is het misschien een lager van de dynamo, stuurbekrachtiging of dynamo.
Als de waterpomp de vorige keer bij distributie vervanging niet mee vervangen is zou dit heel goed kunnen, dan moet hij wel gauw vervangen worden anders heb je kans op grote motorschade.

Candy (0), 14 jaar geleden

Beste Timo TT : Gedaan wat je voorstelde , Inderdaad is het de waterpomp; deze heeft een zwaar punt en wordt vervangen. Bedankt voor je advies!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.