Renault Espace: Motor klinkt als een diesel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Sinds gisteren rij ik in mijn 5e Espace op rij. De vorige was en RT (8v dus) uit 1998 op benzine en nu een type IV 16v op LPG-G3 uit 2003. Net 2 ton op de klok. Onderhoud volgens het boekje. Prachtige wagen maar motorisch klinkt hij als een diesel. Waarschijnlijk de kleppen maar als iemand een ander idee heeft graag.
En zo ja, wat kan ik eraan doen om dat geliuid te verminderen? Additiefje in de benzine? Graag jullie kennis en ervaringen.

Moongirls

Geplaatst door Moongirls (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

als deze motoren klinken als een diesel is het vaak de nokkenasversteller die defect is, hier moet de distrubutie er voor af

Moongirls (0), 13 jaar geleden

Ik heb er vandaag 500 km mee gereden en hij rijdt prima. Alleen dat geluid is storend. Distributie is vervangen bij 120k (dus 80k geleden). Het is geen poeli of zo?
Bedankt voor je reactie

Heino4267 (240), 13 jaar geleden

Als de distributieriem destijds is vervangen, kan nog steeds de nokkenasversteller kapot zijn, want die wordt normaal gesproken niet mee vervangen.
Het advies is bij deze motoren meestal om de nokkenasversteller (en de krukaspoelie) te controleren en distributieriem, span/looprollen en waterpomp meteen te vervangen.
(De krukaspoelie op de 2.0T bevat een gevulcaniseerd gedeelte dat defect kan raken. Ik weet niet of jouw motor óók zo'n poelie heeft.)

De distrtibutieriem moet worden uiterlijk worden vervangen bij 120.000 km of 5 jaar, dat wat het eerst wordt bereikt.

Kijk tevens de multiriem na, als die kapot loopt komt die soms tussen de distributieriem, wat dan een hoop schade geeft.
Als je de nokkenasversteller zou vervangen, mag de distributieriem niet opnieuw worden gebruikt: die mag slechts éénmaal worden gespannen.

Moongirls (0), 12 jaar geleden

Toch nog even een slotberichtje.
Aan de auto is de distributieriem, de waterpomp en de nokkenasversteller vernieuwd. 675 Euro bij een buurtgarage. En de auto rijdt als nooit tevoren, ook omdat die versteller ook info doorgaf aan het motormanagement. De riem was 5 tanden verplaatst. Geen wonder dat hij reed als een trekker.
Rijdt ook gelijk 1 op 9 ipv 1 op 7.
Ik hoor behalve de klppen ook nog een beetje een gierend geluid maar die garage beoordeeld dat als normaal. Ik hoop dat ze gelijk hebben.

Iedereen bedankt voor het meedenken.

sjaak10918 (0) PRO, 12 jaar geleden

bedankt voor het plaatsen van de oplossing en veel plezierige kilometers toegewenst :-D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.