Renault Espace: renault espace 3 wil niet starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20i 8 valve

wie kan mijn probleem oplossen,mijn espace,heeft een cil.kop revisie gehad is voorzien van nw bobines nw.bougies krukas sensor en nw distributie welke 100% op tijd staat,de bougies vonken normaal
er is een nw.startmotor geplaats,welke de goede richting opdraait,en een nw.accu geplaats,en het gekke is dat als je de sleutel van het contact omdraait gaat de startmotor 3x rond en dan niets meer,even wachten en weer 3a 4keer in de ronte en weer niks,het is ook geen massa kwestie heb ik ook al geprobeert,accu voor de zekerheid doorgemeten ,is 100%,extra bijgestart met startkabels van hetzelfde laken een pak,ik snap er niets meer van wie heeft dit meegemaakt of weet een oplossing


groet

wendy 73

Geplaatst door wendy 73 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

In je dashboard zit een klein rood lampje van de startblokkering.
Als je start terwijl dit lampje nog knippert, treden de door jou beschreven verschijnselen op.
Is de startblokkering er af tijdens het starten?

wendy 73 (0), 13 jaar geleden

bedankt voor je reactie!
mijn vader is er druk mee in de weer maar kan het probleem maar niet ontdekken.
ik laat het hem weten en zal hier morgen even op terug komen.

wendy 73 (0), 13 jaar geleden

hoe krijg je deze startblokkering eraf? enig idee?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

niet, sleutels op nieuw programmeren bij de dealer

wendy 73 (0), 13 jaar geleden

enig idee wat dat gaat kosten?

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

[quote=wendy 73]hoe krijg je deze startblokkering eraf? enig idee?[/quote]
- Is jouw boodschap in dit bericht dat het lampje inderdaad knippert tijdens het starten en dat dus de startblokkering er niet af gaat?

Meestal moet je voor het programmeren van de sleutels met de auto en de autopapieren naar de dealer toe.
Bel de dealer eerst op hoe dit aan te pakken.
Als e.e.a. uitkomt zoals ik het heb beschreven, wordt dat op een autotransporter of slepen ....

Over de kosten kan ik niets zeggen (weet ik niet)....

wendy 73 (0), 13 jaar geleden

we kunnen alleen een lampje vinden die bedoeld is om de deuren te vergrendelen,ik weet niet of je hetzelfde lampje bedoeld?
mijn vader is langs de garage geweest voor informatie,maar diegene zegt dat de motor evengoed moet kunnen ronddraaien ook al zit er startblokkering op.
het is zoeken naar een speld in een hooiberg op dit moment.

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

Voor zover ik weet (bouwjaar 1998) hebben jullie een infrarood afstandsbediening. Kijk eens door de camera-functie van een telefoon naar de voorzijde van die afstandsbediening als je een knopje ervan indrukt. je moet dan een lampje snel zien knipperen.
Als dat zo is, zendt de afstandsbediening in elk geval nog infrarood signaal uit naar de auto. De infrarood ontvanger zit achter de voorruit in het plafond.

Het lampje dat ik bedoel zit in het instrumentenpaneel. Het is een rood lampje van pakweg 4 mm dat moet knipperen als het contact uitstaat.
Bij lopende motor knippert het niet meer. Knipperen = geactiveerde startblokkering = geen brandstof.

Bij de infrarood-systemen is het mogelijk om via een nood-code de startblokkering eraf te krijgen. Je kunt dan (niet de motor uitzetten, dan moet je de code weer invoeren) naar de dealer rijden om daar het systeem te laten nakijken. De noodcode + de wijze van invoeren daarvan kan je bij de dealer opvragen op basis van de autopapieren.

De ontvanger wil nogal eens kapot gaan door lekkage van de antenne (als die daar boven gemonteerd zit). De oplossing is dan om via de binnenverlichting bij de voorruit alles los te halen, de antenne goed af te dichten / lekkage te verhelpen en de print + contacten schoon te maken. Soms werkt het dan weer. Als dat niet zo is, kan je een print uit een sloopwagen halen.

wendy 73 (0), 13 jaar geleden

bedankt voor je antwoord,mijn vader is er nu mee bezig en zal het hem doorgeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.