Renault Mégane Estate 2011: Motor lampje knippert heel af en toe

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 96

Sinds een maand heb ik sporadisch dat mijn motorlampje kort knippert bij een koude (sochtends in de zomer tot nu toe). maximaal 30 seconde en dan gaat het weer uit. Na uitlezen blijkt cilinder 2 misfires te hebben.

Ben langs de garage geweest en die zouden een check hebben uitgevoerd op de bobine, geen probleem mee.

Daarna hebben ze iets (de cilinder of het koelvloeistof systeem) onder druk gezet om te zoeken naar een lek. Niks gevonden..

Monteur kon me niet vertellen wat er mis was en gaf aan dat ik het blok los moet laten halen voor een diepere controle.

Iemand enig idee wat ik zelf nog kan proberen? Ik heb de bobine van cilinder 2 al omgewisseld met cilinder 1 en dit geeft geen verbetering. Ook verplaatst het probleem zich niet naar een andere cilinder.

Ik hoor graag jullie mening!

spijkermenno

Geplaatst door spijkermenno , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Bougies ook al gecontroleerd ?
Compressie meten.
Injector controleren .
Rij de tank leeg tot een kwart , gooi er 2 blikjes injectorreiniger in en vul hem tot de helft bij met super , ga rijden met hoge toeren , in de derde versnelling 100 en kijk eens of dit verbetering geeft , flink stuk.

spijkermenno, 1 maand geleden

Heb een extra bougie sleutel besteld want blijkbaar heeft renault een speciale 14mm met dunne schacht dus mijn normale dop past er niet op. Even wachten tot die binnen is dan check ik de bougies. Injectoren controleren kan ik dat gewoon visueel doen?

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Bougie wel , injector wordt lastig , daarvoor het reiniger advies.
Elektrode afstand 1mm

7seconds, 1 maand geleden

cylinder 2 is de 2e cylinder vanaf het vliegwiel (versnellingsbakzijde)

    Bedankt, krijg vanavond de bougie sleutel binnen. Waar moet ik op letten? - spijkermenno, 1 maand geleden

7seconds, 1 maand geleden

zie bericht kaleido. check ook of de bougie de goede verkleuring heeft en niet zwart en vettig is. Op internet staan plaatjes hoe bougie-elektroden er uit moeten zien ook als ze er al lang inzitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Estate of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.