Renault Mégane Estate 2011: Motor lampje knippert heel af en toe

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 96

Sinds een maand heb ik sporadisch dat mijn motorlampje kort knippert bij een koude (sochtends in de zomer tot nu toe). maximaal 30 seconde en dan gaat het weer uit. Na uitlezen blijkt cilinder 2 misfires te hebben.

Ben langs de garage geweest en die zouden een check hebben uitgevoerd op de bobine, geen probleem mee.

Daarna hebben ze iets (de cilinder of het koelvloeistof systeem) onder druk gezet om te zoeken naar een lek. Niks gevonden..

Monteur kon me niet vertellen wat er mis was en gaf aan dat ik het blok los moet laten halen voor een diepere controle.

Iemand enig idee wat ik zelf nog kan proberen? Ik heb de bobine van cilinder 2 al omgewisseld met cilinder 1 en dit geeft geen verbetering. Ook verplaatst het probleem zich niet naar een andere cilinder.

Ik hoor graag jullie mening!

spijkermenno

Geplaatst door spijkermenno (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (420) PRO, 1 jaar geleden

Bougies ook al gecontroleerd ?
Compressie meten.
Injector controleren .
Rij de tank leeg tot een kwart , gooi er 2 blikjes injectorreiniger in en vul hem tot de helft bij met super , ga rijden met hoge toeren , in de derde versnelling 100 en kijk eens of dit verbetering geeft , flink stuk.

spijkermenno (0), 1 jaar geleden

Heb een extra bougie sleutel besteld want blijkbaar heeft renault een speciale 14mm met dunne schacht dus mijn normale dop past er niet op. Even wachten tot die binnen is dan check ik de bougies. Injectoren controleren kan ik dat gewoon visueel doen?

kaleido 1 (420) PRO, 1 jaar geleden

Bougie wel , injector wordt lastig , daarvoor het reiniger advies.
Elektrode afstand 1mm

7seconds (0), 1 jaar geleden

cylinder 2 is de 2e cylinder vanaf het vliegwiel (versnellingsbakzijde)

    Bedankt, krijg vanavond de bougie sleutel binnen. Waar moet ik op letten? - spijkermenno (0), 1 jaar geleden

7seconds (0), 1 jaar geleden

zie bericht kaleido. check ook of de bougie de goede verkleuring heeft en niet zwart en vettig is. Op internet staan plaatjes hoe bougie-elektroden er uit moeten zien ook als ze er al lang inzitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.