Renault Mégane Estate 2012: Schommelende vermogensopbouw/trekkracht

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Mijn Megane vertoont een schommelende vermogensopbouw bij accellereren. Zowel bij gaspedaal volledig als bij gedeeltelijk ingedrukt. Toerenteller schommelt daarbij op en neer. Schommeling is duidelijk voelbaar in trekkracht en is duidelijk hoorbaar. Tot nu toe meerdere testritten met garagehouder gemaakt om probleem boven water te krijgen. Tot nu toe is een vaccuumklep van de turbo vervangen maar hiermee is het probleem niet opgelost. Heeft iemand van jullie ervaring hiermee. Tips voor een oplossing of iig waar ik een goede diagnose kan laten stellen zijn zeer welkom.

PTUR

Geplaatst door PTUR (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 1 jaar geleden

Zou eens een turbodrukmeter aansluiten en kijken wat de druk doet op dat moment.

    Beste Kaleido, dank voor jouw snelle reactie. Turbpdruk is uitgelezen. Op moment dat vermogen wegvalt zien we ook een afname in de turbodruk. Dit heeft geleid tot het vervangen van de vaccuumklep omdat deze ook stuk bleek te zijn. Hiermee is echter het probleem niet verholpen. Wat zou het nog meer kunnen zijn? Ik krijg overigens geen foutmelding op het dashbord en bij uitlezen van het systeem wordt ook geen foutmelding getoond (uitgelezen bij Renault service punt en nog niet bij officiele Renault dealer) - PTUR (0), 1 jaar geleden

Heino4267 (225), 1 jaar geleden

Als het probleem in de motor zou zitten, zou je bij een handgeschakelde versnellingsbak de toerenteller niet mogen zien schommelen, alléén de trekkrachtvariaties mogen voelen.
Nu je zegt dat afhankelijk van de trekkracht de toerenteller schommelt, zou je denken aan een slippende koppeling: alleen dan kan m.i. de toerenteller schommelen bij gelijke snelheid.

PTUR (0), 1 jaar geleden

Hoi @Heino4267, na een bezoek aan de Renault dealer is vrij zeker dat het probleem wordt veroorzaakt door een versleten koppeling. De dealer was er na 2 minuten al uit. Vrijdag a.s. laat ik de koppeling vervangen. Als het probleem dan verholpen is plaats ik dat nog hier als oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.