Renault Mégane Estate 2012: Schommelende vermogensopbouw/trekkracht

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Mijn Megane vertoont een schommelende vermogensopbouw bij accellereren. Zowel bij gaspedaal volledig als bij gedeeltelijk ingedrukt. Toerenteller schommelt daarbij op en neer. Schommeling is duidelijk voelbaar in trekkracht en is duidelijk hoorbaar. Tot nu toe meerdere testritten met garagehouder gemaakt om probleem boven water te krijgen. Tot nu toe is een vaccuumklep van de turbo vervangen maar hiermee is het probleem niet opgelost. Heeft iemand van jullie ervaring hiermee. Tips voor een oplossing of iig waar ik een goede diagnose kan laten stellen zijn zeer welkom.

PTUR

Geplaatst door PTUR , lid sinds 1 week geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Zou eens een turbodrukmeter aansluiten en kijken wat de druk doet op dat moment.

    Beste Kaleido, dank voor jouw snelle reactie. Turbpdruk is uitgelezen. Op moment dat vermogen wegvalt zien we ook een afname in de turbodruk. Dit heeft geleid tot het vervangen van de vaccuumklep omdat deze ook stuk bleek te zijn. Hiermee is echter het probleem niet verholpen. Wat zou het nog meer kunnen zijn? Ik krijg overigens geen foutmelding op het dashbord en bij uitlezen van het systeem wordt ook geen foutmelding getoond (uitgelezen bij Renault service punt en nog niet bij officiele Renault dealer) - PTUR, 1 week geleden

Heino4267, 1 week geleden

Als het probleem in de motor zou zitten, zou je bij een handgeschakelde versnellingsbak de toerenteller niet mogen zien schommelen, alléén de trekkrachtvariaties mogen voelen.
Nu je zegt dat afhankelijk van de trekkracht de toerenteller schommelt, zou je denken aan een slippende koppeling: alleen dan kan m.i. de toerenteller schommelen bij gelijke snelheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Estate of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.