Renault Mégane Cabrio 1998: Referentie O-ring buis koelsysteem in het blok

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K7M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Bonjour,

De laatste tijd problemen met het verlies van koelvloeistof. Een eerste inspectie leverde een thermostaathuis op met twee haarscheurtjes waaruit koelvloeistof geperst werd. Deze vervangen en?..... nog steeds verlies van koelvloeistof. Nu viel mij op dat het blok, links boven het oliefilter, vochtig was geworden nadat ik de auto gestart had.
Navraag leert me dat een buis voor de koeling in het blok is geschoven en met een paar boutjes op het blok vast zit bevestigd. Op deze buis zit een o-ring die e.e.a. moet afsluiten. Deze zal wel versleten zijn. Weet iemand misschien wat het nummer is, of de specificaties van die o-ring? Ik krijg het niet gevonden. Alvast bedankt.

spa2036

Geplaatst door spa2036 , lid sinds 1 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Dealer is toch het snelst.

spa2036, 1 maand geleden

Klopt, maar hier in Frankrijk kan ik het niet los kopen, alleen als ik de auto langsbreng en het hun laat monteren...

Highway PRO, 1 maand geleden

als dealer het nog kan bestellen. de auto is uit 98. de pijp los halen en de o ring opmeten en een passende bijzoeken.

spa2036, 1 maand geleden

Pijp loshalen en meten is geen optie omdat ik de auto nodig heb. Als het uit elkaar ligt ben ik bang dat het helemaal niet meer afsluit bij montage en de auto dus stil moet blijven staan.
Dealer kan het bestellen middels het 10 cijferige onderdeel nummer, en dat is dus waar ik naar opzoek ben en dat wil hij mij niet geven.

check

Beste antwoord, geplaatst door JdeP, 1 maand geleden

7703065311 (7703065210) O-RING 28x36X4

https://www.google.com/search?q=renault+...

Bon chance

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Die leiding is in de tussenhandel ook gewoon te koop, bv de AM 1324240. kun je daar niet bij een automat winkel iets bestellen?

harry4203 PRO, 1 maand geleden

.

spa2036, 1 maand geleden

@JdeP Hartelijk dank voor de nummers. Ik had al een tekening gevonden, maar helaas ontbrak de voor mij essentiele informatie.

@harry4203 Bedankt voor je info. Mocht een o-ring niet lukken probeer ik die een te pakken te krijgen.

Bedankt allemaal voor de moeite.
Passée une bonne soirée

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Cabrio of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.