Renault Espace: Motor loop vermoedelijk in noodloop

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dTi

Hallo,

Ik rijd nu bijna 11 jaar met een Espace 3 1.9 dTi en de wagen heeft nu 362000 km op de teller staan. Al die jaren zonder problemen en kosten. Doch sinds een 4 tal weken is op het dashbord op de plaats van het klokje een icoontje verschenen van diagnose (rechthoekje met zigzaglijntje). Dit heeft er maar enkele seconden op gestaan en is daarna nooit meer voorgekomen. Kort daarop begon de wagen steeds minder snel op te trekken en nu duurt het vrij lang eer de 60 km per uur haalt. Ik ben er al mee in de garage geweest om te laten uitlezen, maar de Renault dealer vond geen gegevens of storingen. Het programma kon geen diagnose stellen omdat de rekeneenheid niet terug te vinden was, alsook het ABS gaf geen signaal door. Hij vermoed dat er ergens aan de eenheid een massakabel zou gebroken zijn of losgekomen. De wagen rijd voor de rest zeer goed en bij de laatste keuring was de technische staat nog steeds OK. Mijn bedoeling was om de auto volledig op te rijden. Daar ik aan deze wagen geen al te grote kosten meer wil doen en de restwaarde ook zo goed als nihil is, wou ik er zelf naar kijken of ik het probleem kan oplossen. Is er soms iemand die dit ook al eens heeft ondervonden en misschien weet waar ik zal moeten zoeken?

Mvg
Marc.j.c

Marc.j.c

Geplaatst door Marc.j.c (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (260), 9 jaar geleden

Wellicht is je katalysator gebroken en verstoppen delen van de kat nu de uitlaat?
Dat geeft vaak geen foutmeldingen.
Dat kan je testen door even (met een goed opgehangen maar) losgenomen uitlaat te rijden.

Marc.j.c (0), 9 jaar geleden

Hallo Heino,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga dit zeker eens proberen een van de dagen en zal je even laten weten of dit de oplossing zou kunnen zijn.
Maar dan zou de rekeneenheid toch wel moeten uitgelezen kunnen worden door de dealer?

Mvg,
Marc.j.c

Heino4267 (260), 9 jaar geleden

Dat zou een separaat probleem kunnen zijn, dat de canbus niet goed functioneert.
(Ik ken dat laatste alleen van kabelboomproblemen of een tweedehands dashboard, ECU of UCH geplaatst.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.