Renault Megane: Motor slaat spontaan af

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Het volgende probleem doet zich voor bij mijn Megane type 2: motor slaat spontaan af tijdens het afremmen voor stoplichten, stilstaand voor de stoplichten of tijdens het terugschakelen voor een bocht.
Auto start normaal bij koude start. Tot nu toe slaat de motor af als deze warm is en het kan ook een dag goed gaan. Stilstaand stijgt het toerental naar 3000 toeren zonder hierbij het gas aan te raken en vervolgens slaat de motor af. Aankomen rijden op de stoplichten of voor een bocht slaat de motor af zodra de koppeling ingetrapt wordt.
Er brand geen motorstoring lampje op het dashboard en geeft ook geen andere signalen. De auto kan alleen weer gestart worden als vol het gas ingetrapt wordt en dan nog gaat het moeilijk. Een half uur wacht dan start de auto weer normaal. Er is geen vacuüm op de tank.
Gevoelsmatig is het te merken dat de auto wil afslaan omdat de motor lichtelijk gaat schudden alsof deze op 3 poten loopt.

Wie o wie kan helpen. Gr John

Jojoduwite

Geplaatst door Jojoduwite , lid sinds 7 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 jaar geleden

Uit laten lezen .
Kan een penbobine zijn die langzaam de geest geeft .
Valse lucht .
Gasklephuis vervuild of defect .
Een water/lucht of andere sensor defect.

Jojoduwite, 6 jaar geleden

Uitlezen geeft geen storingen.

Iemand nog een suggestie?

j.de.vries73 PRO, 6 jaar geleden

meestal gasklep huisje vies schoonmaken met reineger en tandenbosrstel daarna inleren of even laten lopen meestal direct resultaat te horen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.