Renault Scenic: Motor start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v euro 2000

Hoi,

Mijn probleem met de scenic (type met accu in motorruimte) is dat deze dus af en toe niet wil starten (na omdraaien sleutel blijft het dus stil/startmotor draait niet).

Als ik bij de klant aankom nadat die weer gebeld heeft, start de auto als ik het probeer probleemloos :(
Diverse keren in de garage naar gekeken en niks gevonden.
De plaatselijke Renaultdealer vertelde mij goed te kijken naar de massakabel die naar het motorblok loopt en het kleine stekkertje op het startrelais van de startmotor te controleren/vervangen (aan dit stekkertje zag ik niks aparts maar toch maar vervangen).
Helaas belde de klant na twee weken weer op dat de auto het niet deed, nadat hij zelf na +/- 10 minuten nog eens probeerde starte hij wel.
Ik wil dit uiteraard graag voor hem oplossen, maar zit nu zonder goede ideeen, wie heeft er een idee!!!

opelsam

Geplaatst door opelsam (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Lastige dingen zijn dit. Misschien kun je lampje maken op de startmotoraansluiting zodat je (en/of de klant)kan zien dat wellicht het contactslot of de startmotor het probleem is. Let goed op het startmotordraadje, er zit geen raar breukje in of zo?
Meet eens de spanningval bij de startmotor, trek domweg een extra massastrip. Massa is niet altijd een sterk punt bij Renaults.
Zit er niet een startblokkering op? Eraf halen hoor! Of desnoods weer de (startmotordraad)onderbreking herstellen.
Zelf al eens een defecte zekeringkast gehad.
Voer voor die hards!

cielie (0), 16 jaar geleden

Pas het zelfde probleem gehadstekkertje startmotor vervangen,bedrading gecontroleerd,alles goed,gemeten toen hij niet wou starten,stuurstroom aanwezig,relais deed het niet,geklooit aan het stekkertje en hij deed het weer.
Ander startrelais erop,geen probleem meer.
succes

janneman 1968 (0) PRO, 16 jaar geleden

het lijkt mij verstandig om eerst de kleine stekker van de startmoter er af te knippen en een nieuwe monteren uit eigen ervaring weet ik dat dit erg vaak voorkomt

opelsam (0) PRO, 16 jaar geleden

hoi, bedankt voor jullie reacties tot nu toe.

stekkertje hadden we idd al vernieuwd, zal nu me eens verdiepen in het startrelais, misschien dat daar wat te behalen valt.

opelsam (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi,

toch maar draadje op startrelais gemaakt met een lampje.

en idd toen klant belde dat auto het niet deed, brande t lampje wel, dus toch een kapotte startmotor (had ik niet verwacht)

nu is startmotor vernieuwd en zal het probleem opgelost zijn, bedankt voor jullie info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.