Renault 19: Motor start niet meer

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Vanmorgen ben ik met mijn auto weggereden. Starten ging eerst wat problematisch maar de tweede keer kreeg ik de motor op gang. 5 uur later wou ik hem opnieuw starten. Ik draai aan het contact en ik krijg helemaal niets van respons. Als ik aan mijn contactsleutel draai gebeurt er helemaal niets, enkel de lichtjes op mijn dashboard branden. Het viel me op dat mijn radio uitviel toen ik wou starten. Het ligt niet aan de batterij, daar ben ik zeker van. Iemand raad? Motor toch niet naar de vaantjes hoop ik?

mvg,

Eddy

Spadbal

Geplaatst door Spadbal (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

teundebeun20011980 (0), 18 jaar geleden

Hoe weet je zeker dat het niet aan de accu ligt? ik vermoed dat het toch je accu is omdat je zei dat de radio uitviel....
groeten Teun

Spadbal (0), 18 jaar geleden

@ Teun: ik heb in de winter van vorig jaar de accu vervangen. Als het aan de accu zou liggen, dan zou ik deze morgen ook helemaal niet kunnen zijn vertrokken toch. Ik sukkel echter al een tijdje met een motor die snel oververhit raakt. Gisteren moest ik noodgedwongen een half uur stoppen langs de autosnelweg om hem te laten afkoelen (de auto kan pas na de feestdagen binnen in de garage). De uitlaat van de auto plofte gisteren ook soms als hij warm was. Dat klonk me toen niet gezond. Ik hoop dat dit niet de oorzaak is van mijn probleem dat ik nu heb.

toonmar (60), 18 jaar geleden

Te korte koolborstels in de startmotor maakt van starten een loterij.Starmotor uitbouwen en borstels vervangen.Set is verkrijgbaar in een beetje auto-electrozaak.( ± 15 ¤)
Vergeet niet bij montage de kleine isoleerplaatjes (worden meegeleverd) tussen de borstels en de aandrukveer te leggen!

toonmar (60), 18 jaar geleden

PS, kijk eerst naar de stekkerverbinding op de startmotor. Wil wel een los zitten.

Spadbal (0), 18 jaar geleden

Even ter info: de startmotor moest vervangen worden. Nu start hij als een zonnetje :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.