Renault Kangoo: Motor valt heel even uit tijdens constant (laag) toerental

Bouwjaar: 1997

Als ik met een constant toerental op de weg rijd (een laag maar wel gebruikelijk toerental) dan verslikt de motor zich vaak. Het lijkt dan alsof hij een fractie van een seconde even uitvalt en gelijk weer verder gaat. Overigens heeft hij hier geen last van als hij stationair loopt en ook niet in een hoger toerental. Ik heb hem stilstaand een keer getest in het toerental gebied waar hij problemen geeft en je ziet dan dat de motor zich verslikt en schud dan even. Wie weet waar dit aan kan liggen ? Ik zou weer een stuk lekkerder rijden als dit over is.

jbru

Geplaatst door jbru (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jaap4744 (0), 20 jaar geleden

benziene of diesel??????

jbru (0), 20 jaar geleden

Het is een Diesel (55 PK versie)

jbru (0), 20 jaar geleden

Ik heb het gevonden ! Er zit een regelaar (die op druk werkt) en die moet de motor bijregelen als het toerental te laag wordt. Deze heb ik afgesteld en nu loopt hij weer als een zonnetje ! (Dit had mijn dealer ook moeten kunnen vinden maar kon die niet...raar) Maar goed, hij loopt weer zo als het moet.

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Dit zijn echt van die problemen die veroorzaakt worden als een beunhaas aan de auto heeft gesleuteld en de afstellingen heeft vernaggeld!

jaap4744 (0), 20 jaar geleden

hallo jeroen. waar zit die regelaar?? ik ben nieuwschierig. op de pomp. of elders.

jbru (0), 20 jaar geleden

Uh, hoe kan ik dat het beste uitleggen.... Als je vanuit de auto gezien naar de rechterbovenhoek onder de motorkap kijkt dan zit daar het gedeelte waar je gaspedaal op aangesloten zit. Daarnaast zit nog een kabel aangesloten en als je die volgt dan kom je bij de regelaar uit. Weet ff niet zo snel hoe ik het duidelijker kan uitleggen....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.