Renault Megane: Motor valt uit in bochten

Bouwjaar: 1999

Als de auto langere tijd(1 dag of meer) stil heeft gestaan heb ik bij de eerste rit het volgende probleem: De motor valt uit in een bocht.Niet elke bocht maar met name de wat scherpere bochten. Dus als je de stuurbekrachtiging stevig aanspreek. Rechts of links maakt niet uit. Als de koppeling op komt slaat de motor direkt weer aan. Je bent wel even je stuurbekrachtiging kwijt.
Als de motor warm is is het probleem over.
Starten gaat zonder problemen.
Ik heb olie-, remolie-, koelvloeistof- en natuurlijk stuurbekrachtigingsoliepeil al nagekeken. Alleen de mororolie komt iets boven max uit rest is prima in orde.

Wie heeft een idee over de oorzaak / oplossing?

Jan4997

Geplaatst door Jan4997 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat voor motortype? Hoe neem jij de bochten? Met een ingedrukte koppeling? Ok, de motor hoort dan niet af te slaan maar...

Jan4997 (0), 19 jaar geleden

Motortype : 1,4 benzine
Motor slaat af bij ingedrukte koppeling, dus bij het terugschakelen in de bocht.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

stappemotor en gasklephuis reinigen

Jan4997 (0), 19 jaar geleden

Is dat makkelijk zelf te doen?

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

zit gewoon geschroeft. wel met spec torx boutjes

Jan4997 (0), 19 jaar geleden

Kun je ook iets uitgebreider zijn?

Huub4627 (0), 19 jaar geleden

Hallo Jan, ik zit voor het eerst op deze site, en ik weet niet of je nog last hebt van een afslaande motor als je een bocht om gaat, ik heb hetzelfde probleem gehad, wat uiteindelijk naar lang zoeken een kapotte bobine te zijn. Deze was horizontaal gemonteerd en telkens als ik een bocht nam ging de olie die in de bobine zit om deze te koelen (hangen). Daarom bobine rechtop gezet en toen was het probleem weg, uiteraard een andere bobine gekocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.