Renault Avantime: motor van renault espace 3 2.2dt inbouwen in renault avant time

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

Is het mogelijk een motor 2.2dt in te bouwen in een renault avant time 2.2dci daar de 2.2 dci totaal onbetrouwbaar is! Ik weet wel dat de avant time op hetzelfde chassis staat van de espace 3 en dat de 2.2 dci ook in de espace 3 verkrijgbaar was. Voor mij is dit nog de enige uitweg na een kostenplaatje van om en bij 6000 euro. Wie kan mij helpen?

gregorbracke

Geplaatst door gregorbracke (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Avantime? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Los van alle technische roblemen wat er wel past en wat niet, je hebt ook nog de elektronika.
Op zijn minst heb de computer van de andere motor nodig en moet die computer ingeleerd worden in jouw auto. Misschien ook nog de kabelboom.
Als dat inleren al gaat. Anders moet je een nieuwe computer kopen.
En dan maar hopen dat de communicatie met allerlei systemen (anti-diefstal, dashboard, ABS, etc.) goed gaat.
Ik zou dat eerst maar eens uit zoeken.

gregorbracke (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Ik zal het trachten uit te vissen. Zoniet bestaat er misschien een ander type 2.2 dci dat betrouwbaarder is? Ik denk dat mijn type g9t is.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Ja die motoren zijn op zich het probleem niet. Maar wel in de espace en de avantime. Dit heeft te maken met de kleinere motorruimte waardoor de motor aan een zijde heet word. De laguna heeft zelfde motor maar geen problemen. Mogelijk kan je er een 1.9dci in zetten, die zijn in veel meer opzichten het zelfde als de 2.2dci omdat deze gemaakt zijn voor dezelfde computers. De kans dat de kabelboom overeenkomt en past is groter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Avantime of stel zelf een nieuwe vraag.