Renault Scenic: Motor wordt vrij warm met warm weer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Het volgende probleem doet zich alleen voor bij dit echt heet zomerweer. De motor temperatuur van mijn Scenic 1.6E wordt vrij snel warm bij stadsritten en stoplichten. Loopt op tot ongeveer 3/4 van de temperatuur meter. Dan slaat de Electrische fan aan. Kan het zijn dat het thermocontact in temperatuur verlopen is, of is zoiets of helemaal kapot of helemaal goed? Snelweg zakt hij tot iets boven het midden maar bij een paar stoplichten loopt hij weer erg snel op.

Pinochat42

Geplaatst door Pinochat42 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Met deze buitensporige temperaturen zal het koelsysteem overuren moeten draaien en er een behorlijk temperatuursverschil moeten zijn om de warmte kwijt te moeten raken.
Zolang de meter niet dicht of in het rode gebied staat, nog geen probleem.
De fan slaat meestal pas aan op 95 graden, dat is ongever 3/4 van de meter.

Met stilstaan of in de stad heb je prakties geen rijwindkoeling zoals op de grote weg, en zal de fan alles meten doen, deze schakelt pas in op 95 graden op 3/4 van de meter.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.