Renault Megane: Motorblok Megane 1.6

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 E

We willen een ander blok in de megane bouwen omdat het oude kapot is (kop krom e.d) Nu staat er op het oude K7M en op het (nieuwe) staat ook K7M, maar op het inlaatspruitstuk van de nieuwe zit een soort vacuumpompje met een slangetje eraan die naar een soort filter loopt en een ijzeren pijpje op het uitlaatspruitstuk en een pijpje op het inlaatspruitstuk, nu is mijn vraag kan ik dit blok erin bouwen als ik die (zooi) eraf haal en de spruitstukken omzet en loopt het dan ook of kom ik te zitten met de electronica.

Joop Toyota

Geplaatst door Joop Toyota , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

abc PRO, 10 jaar geleden

achter k7m staan nog 3 cijfers wat zijn deze?
is de nieuwe motor van een automaat?

Joop Toyota, 10 jaar geleden

Ik moet u teleurstellen ik heb op beide vragen geen antwoord , omdat ik nu thuis zit en pas morgen weer bij de auto kom en het blok komt bij een sloperij weg dus ik zou op z,n vroegst er morgen op terug kunnen komen.
Maar kan ik u er morgen over bellen? ik heb uw nummer van uw website.
Het enige wat ik weet is dat er K7M op staat en het blok er nieuwer uitziet qua kleppendeksel en dat pompje en dat filtertje.
Er was wel iemand die zei dat het wel kon en dat ik alleen de spruitstukken e.d om moest zetten en klaar is kees, maar ik heb dan toch liever de zekerheid dan nog een dag langer bezig te zijn en niets ben opgeschoten (ook omdat de auto niet van mezelf is) en het al een hele tijd geleden is dat ik het gedaan heb.

abc PRO, 10 jaar geleden

als het een oneven getal is bv 703 dan is het een motor waar een automaat aan heeft gezeten.als het een even getal is bv 700 dan is die van een handgeschakelde.
in het eerste geval weet ik niet of er verschil in zit wbt bak aansluiting.in het 2e geval is het draaiende gedeelte hetzelfde en kun je idd het spruitstuk overbouwen

Joop Toyota, 10 jaar geleden

Goedemorgen

Ik ga het bekijken vandaag en u krijgt van mij een antwoord.
In ieder geval eerst bedankt voor de moeite.

Gr Joop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.