Renault Grand Scenic: Motorolie

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Hallo, na de Scenic aan mijn zoon gegeven te hebben, komt hij met een simpele vraag maar wel een wat ik op het forum eigenlijk niet terug kan vinden. Hij leest op de verschillende site's van olie fabrikanten dat er 5w30 in moet, terwijl ik er 120.000 km lang 10w40 in heb gebruikt. Die 5w30 is toch alleen voor motors uitgerust met een roetfilter? Ik weet het luitjes, alweer een vraag over motorolie maar toch....

zafira2.2dti

Geplaatst door zafira2.2dti (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Normaal gesproken staat dat in een tabel in het instructieboekje, hij kan het dus zelf nagaan.

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

De site's van olie fabrikantenzijn in dit geval betrouwbaar genoeg;
En het boekje is ook nuttig.
10W40 is voor een heet klimaat, maar dat hebben wij hier niet. (kan mij de tijd niet herinneren)
5W30 is goed of 5W40.

prince (0), 10 jaar geleden

10w40 kan prima hoor. Zeker vanaf 120.000 km geen probleem.
Olie moet wel aan ACEA B4 specificaties voldoen

zafira2.2dti (0), 10 jaar geleden

Ook hier weer verschillende antwoorden, net als bij de dealer, daar stonden 2 monteurs over de zelfde vraag te discussiëren met elkaar. Dus ik weet genoeg mannen. Hier komen we nooit uit?? We gooien er wel 5w40 in vanaf nu en rijden maar met dat hok. Bedankt in ieder geval.

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Wij doen in al onze wagens dezelfde olie: Shell C3, volsynthetisch, 5W30. Nog nooit problemen gehad: benzine en diesel met of zonder turbo, met of zonder catalisator, met of zonder partikelfilter. Zelfs niet met de zeer oude wagens.
Deze olie voldoet aan de hoogste kwalificaties voor de merken Hyundai en Suzuki die wij verdelen. Wij doen dit om te vermijden dat we 3 verschillende soorten (van lagere kwalificatie) in huis moeten halen wat bijna niet te doen is omdat we een centraal olie-aanvoersysteem met 5 aftappunten hebben. Bovendien kost die olie ons in aankoop evenveel.

Voor wagens met turbo (ik veronderstel dat de Scenic ook een turbo heeft) zou ik zeker aanraden om volsynthetische olie te gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.