Renault Clio: Motor/versnellingsbak bokt

Bouwjaar: 2004

Ik denk aan de zakelijke aanschaf van een Clio 1.5 dci 100 pk.

Ik heb een proefrit gemaakt in de 1.4 16v benzine en 1.5 85 pk diesel. Bij beide auto's bokte de motor bij het schakelen en plotseling gas/gas los. Renault Nederland kon mij vertellen dat dit probleem vaker voorkomt bij de Clio en dat dit te wijten is aan de motorsteunen die dit doorgeven aan de versnellingsbak. RN NL vertelde ook dat in de dci 100 pk de versnellingsbak van de nieuwe Megane ligt en dat de problemen (bijna) geheel over zouden moeten zijn.

Ik heb bij diverse dealers navraag gedaan, maar er is geen enkele 100 pk diesels als demonstratieauto in heel Nederland. Aangezien ik niet blind wil aanschaffen en vervolgens de komende 4 jaar in een onprettige auto wil rijden:

Wie weet of de Clio 1.5 dci 100 pk deze motor/versnellingsbak-problemen heeft of dat deze dmv de nieuwe Megane-bak verholpen zijn??

Bergsma

Geplaatst door Bergsma (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien via een verhuurbedrijf de wagen voor een halve dag huren ??

Theo11341 (0), 18 jaar geleden

Beste Sebastiaan,

Ik rij sinds 2-jaar met alle tevredenheid (maar niet heus) een renault Clio 1.9 DTI, mij is het zelfde vertelt tijdens/kort na aanschaf, nu kan ik zelf financieel opdraaien voor engineerings-fouten van Renault. Renault garages en Renault Nederland laten je gewoon barsten!

Als ik jou was zou ik eens naar een ander merk kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.