Renault Clio: slecht starten

Bouwjaar: 1994

Als ik mijn sleutel in het contact omdraai, geeft ie eerst een klein tikkie, net alsof mijn startmotor het heeft begeven. Normaal draai je dan je sleutel terug en probeer je het opnieuw, maar ik hou hem vast en dan start ie toch nog wel.
Verder doet ie soms als ik mijn sleutel uit het contact haal, dat ie de startlampies (acculampie, startlampie enzo) in je dashbord laat branden, moet ik dus mijn accupool loshalen anders trekt ie zeker mijn accu leeg.
Wie o wie kan mij helpen en zeggen waar het evt. aan kan liggen?

Sandy

Geplaatst door Sandy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

leo6506 (0) PRO, 18 jaar geleden

diode in dynamo kapot, hij zal wel niet voldoende bij laden, kontroleer of spanning bij het stationair draaien rond de 13 a 14 volt ligt anders geef je een klein beetje gas ligt die lager dan is het duidelijk dat de dynamo vervangen of gerepareerd moet worden. Dan is de beste oplossing een nieuwe dynamo of e.v.t. een gebruikte. groetjes Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.