Renault LAGUNA: na regenval plas water achter de bijrijdersstoel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M F7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

goedendag .
ik heb een renault laguna uit 1999.
ik heb het probleem als er regen gevallen is staat er een grootte plas water achterin achter de bijrijdersstoel. Het is een station en dit is allemaal begonnen toen ik er een nieuwe deur had ingezet sinds dien lekt hij. Ik weet zo niet wat het kan zijn.

MVGR
Daniël

daniel-derks

Geplaatst door daniel-derks (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Den John (0) PRO, 8 jaar geleden

welke deur heb je vervangen? kijk even na of deze goed sluit en of de deurrubbers niet geraakt of stuk zijn.
als je denkt het gevonden te hebben neem je de tuinslang en ga je de deuren aan die kant maar eens goed en lang genoeg natsproeien terwijl iemand aan de binnenkant kijkt naar eventueel binnenkomend vocht zowel bovenaan als helemaal onderaan.

Mvg Den John

hobby-monteur (0), 8 jaar geleden

Dat zit hem wel zeker in de vervangen deur.Rubber goed controleren op watersporen, zit de deur er goed in, sluit hij soepel en zit er nergens een knelpuntje waardoor je harder moet duwen dan normaal om de deur dicht te krijgen. Smeer desnoods een dunne laag vaseline op het rubber en controleer of je op het hele raakvlak een afdruk kunt zien na sluiten en openen van de deur.

Heino4267 (215), 8 jaar geleden

En maak die deur eens open: als er is gerommeld met de luidsprekers, is vaak de plastic afdichtfolie achter het deurpaneel beschadigd of niet (goed) teruggeplakt. (Maar dat moet je eigenlijk kunnen voelen aan een nat deurpaneel of natte onderzijde deur.)

daniel-derks (0), 8 jaar geleden

[quote=Den John]welke deur heb je vervangen? kijk even na of deze goed sluit en of de deurrubbers niet geraakt of stuk zijn.
als je denkt het gevonden te hebben neem je de tuinslang en ga je de deuren aan die kant maar eens goed en lang genoeg natsproeien terwijl iemand aan de binnenkant kijkt naar eventueel binnenkomend vocht zowel bovenaan als helemaal onderaan.

Mvg Den John[/quote]

ik heb de rechter achterdeur vervangen.
er is een stukje eruit uit het rubber en het folie zit inderdaad niet helemaal goed vast en is gescheurd. dus dan zal het hem daar wel in zitten.
MVGR
Daniël

daniel-derks (0), 8 jaar geleden

[quote=hobby-monteur]Dat zit hem wel zeker in de vervangen deur.Rubber goed controleren op watersporen, zit de deur er goed in, sluit hij soepel en zit er nergens een knelpuntje waardoor je harder moet duwen dan normaal om de deur dicht te krijgen. Smeer desnoods een dunne laag vaseline op het rubber en controleer of je op het hele raakvlak een afdruk kunt zien na sluiten en openen van de deur.[/quote]

hij sluit soepel er is nergens een knel puntje maar ik had gezien dat er een stukje uit het deur rubber is en het folie op de deur een beetje los is en gescheurd is.

MVGR
Daniël

daniel-derks (0), 8 jaar geleden

[quote=Heino4267]En maak die deur eens open: als er is gerommeld met de luidsprekers, is vaak de plastic afdichtfolie achter het deurpaneel beschadigd of niet (goed) teruggeplakt. (Maar dat moet je eigenlijk kunnen voelen aan een nat deurpaneel of natte onderzijde deur.)[/quote]

inderdaad het folie is niet goed terug gemonteerd en is gescheurd en losgelaten en in het rubber is een stukje eruit ik ga van de week onderdelen halen als het probleem verholpen is laat ik het weten.

MVGR
Daniël

Heino4267 (215), 8 jaar geleden

Als de folie kapot is, kan je die gewoon repareren met ducttape (van die grijze tape) en de rand kan je met siliconenkit terug bevestigen.
En als de folie niet te herstellen is (bv. ontbrekende stukken): voor die kapotte folie kan je ook gewoon een dik stuk zwart landbouwplastic nemen en dat er in kitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.