Renault Laguna: hangende achterremmen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 dci, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 96

Ivm hangende achterremmen beide remklauwen geheel gedemonteerd. Zuigers en cilinders gereinigd en voorzien van nieuwe vierkante rubberringen, geleide rubbers en nieuwe stofkappen gemonteerd. Remblokken die tegen de cilinder komen goed gemonteerd ivm met de klemveren op de groef van de cilinder. Daarna uitvoerig ontlucht en toch blijven de beide achterremmen aanlopen nadat er met het pedaal geremd is. Op de handrem blijft die niet hangen. Ook voorzijde extra ontlucht. Wat kan er aan de hand zijn?

hanseaton

Geplaatst door hanseaton (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 8 jaar geleden

Wat is blijven hangen ? slepen of echt zwaar lopen .
Als je de ontluchtingsnippel los draait , spuit er dan nog iets remolie uit en lopen de remmen daarna wel vrij ?

hanseaton (0), 8 jaar geleden

Zwaar lopen. Zal morgen de ventielen iets losdraaien om te kijken of er remolie uitspuit door restdruk. Als dat het geval is wat dan?

kaleido 1 (1830) PRO, 8 jaar geleden

Dan zit er ergens een obstructie waardoor de remolie niet goed terug stroomt naar je reservoir.

ronny530 (0), 8 jaar geleden

Zoals ik het lees komen de remblokken na het remmen niet geheel vrij van de schijven waardoor ze aan blijven lopen. Als de remolie niet terug kan stromen dan staan de remmen vast dus van een obstructie in de terugloop zal geen sprake zijn tenzij u de remleidingen met een tang heeft samen geknepen om remolie verlies tegen te gaan. Heeft u de remblokken ook vervangen want die blijven ook wel eens plakken als ze te ver versleten zijn en tot slot fouten bij het reviseren van remklauwen zijn zo gemaakt en niet echt voor een hobbyist éénvoudig te doen.

kaleido 1 (1830) PRO, 8 jaar geleden

Even goed lezen ronny 530 , niet "goed" terugstromen , vaak genoeg een remslang gezien die inwendig los laat , de grootste druk stroomt terug , maar net dat laatste beetje niet , dat is net voldoende om de boel te zwaar te laten blijven draaien.
Maar we zullen het wel lezen van TS.

hanseaton (0), 8 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reacties. Heb inmiddels ook een revisiesetje voor de hoofdremcilinder besteld om mankementen in dit deel uit te sluiten. Vreemd, vandaag gereden zonder dat de remmen aanliepen heb alleen niet keihard geremd om problemen te voorkomen. Toelichting zuigers en cilinders netjes met heel fijn schuurpapier en scotch brite gereinigd en alles gemonteerd met zgn. ATE vet, zuigers teruggedraaid met speciaal gereedschap.

hanseaton (0), 8 jaar geleden

Probleem opgelost, hoofdremcilinder deels gereviseerd en geheel nieuwe remolie doorgepompt. Auto remt weer als nieuw zonder hangende achterremmen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.