Renault LAGUNA: Renault Laguna 2001 Binnen/Voetverlichting probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Hallo allemaal,

Ik ben in bezit van een Renault Laguna uit 2001.
Het volgende probleem dat ik heb is dat het binnen verlichting en het voet verlichting bij het opdoen van de linker voor portier helemaal niet functioneert maar bij de overige deuren wel, het enige wat wel brand is het rood witte verlichting. Bij het volgenden probleem wat mij de laatste paar dagen is op gevallen is dat, zodra ik de rechter voor deuren open doe wanneer de wagen loopt gaat de binnen verlichting aan en niet meer uit. Ik moet de wagen dan afzetten en de kaart uit de kaart lezer verwijderen en op nieuw invoeren.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met dit vervelende probleem.

Groet, Volkan

aktas_91

Geplaatst door aktas_91 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (230), 8 jaar geleden

In het deurslot van het linker voorportier zit een schakelaar die defect is.
Oplossing is vervangen deurslot in die deur.
Goedkoper is om een schakelaar in het dashboard naast de deur te plaatsen (type verbreken bij indrukken) die wordt ingedrukt door het portier wat je sluit en die de schakelaar in het slot te laten overbruggen.
Als je dat slim plaatst valt het niet op en is het een veel goedkopere oplossing.

De oplossing voor het tweede probleem weet ik niet.

Erik2804 (0), 8 jaar geleden

In de kaartlezer zitten twee schakelaartjes die bediend worden door een plastic lipje bij het inschuiven van de kaart. Deze lipjes breken af en veroorzaken het niet doven van de binnenverlichting.

Haal je kaartlezer uit elkaar en lijm de lipjes terug, eventueel spalken met een stukje tyrap.

Erik

Safrane10698 (0), 8 jaar geleden

Led lampje in de deur doen ipv gloeilampje zorgt ook weer voor jarenlang werkende verlichting. En idd ook je kaartlezer is stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.