Renault Kangoo: na verwijderen instrumentenpaneel laad dynamo niet meer bij.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1500

Hallo,

Ik had de volgende problemen met een Renault kangoo uit 2003. De tellers op het instrumentenpaneel werken niet meer en de verlichting van het paneel is ook uitgevallen. Volgens de plaatselijke Renault dealer was dit geen bekend probleem bij de Kangoo met dit bouwjaar. Voor de zekerheid heb ik het instrumentenpaneel laten opsturen ter reparatie/controle. Mijn klant wilde wel even zonder teller rijden. Nu stond hij vanmorgen stil omdat de dynamo niet meer bij laadde.

Weet iemand of de voeding van de voorbekrachtiging van de dynamo via het instrumentenpaneel gaat? Of dat dit kan komen door dat het instrumentenpaneel is verwijderd. Als dat zo is dan geef ik die klant een andere auto mee tot het instrumentenpaneel terug is.

alvast bedankt.

Groeten Rudy

Geplaatst door

Toyota11662 (0)
badge

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De voorbekrachtiging loopt volgens mij inderdaad via het instrumenten paneel.
daar sta je natuurlijk niet bij stil ;-)

Ik heb overigens al wel 2 klanten laten rijden zonder instrumenten paneel van een Scenic en een Espace zonder problemen. Beide waren overigens wel van die digitale klokken.

Gr Chris

Chris en Pat 0
badge

13 jaar

Nee daar heb ik niet bij nagedacht.. Wel mindere situatie voor die klant!

Gaan die instrumenten panelen er vaak aan bij die Kangoo?

Groeten Rudy

Toyota11662 0
badge

13 jaar

Deze ervaring heb ik niet zo bij de Kangoo wel al vele defecte panelen gehad van Scenic en Espace.

En wat betreft je klant... Inderdaad erg vervelend. Maar ja, vele auto's tegewoordig slaan niet ens meer aan zonder instrumenten paneel.

Succes

Chris en Pat 0
badge

13 jaar

heb 2 keer bij scenic type 2004-2008 defect paneel gehad, beide na het starten met een starthulp kapot gegaan.

succes ermee

bvdw 0
badge

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.