Renault Megane: nat bijrijders gedeelte vloer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb sinds een paar weken steeds de bijrijders kant nat . Nu hebben we al van alles na gekeken ook de parafaan (als ik het zo goed schrijf ) schoongemaakt . Is voornamelijk als de auto stil staan onder het rijden merken we niets met regen . Is ook echt water van regen . Dashboard kastje is droog ook bij verwarmimg ed . Is echt alleen aan de voor kant . Nu werd ons gezegd dat het aan de voorruit kan liggen en hij eruit moet en opnieuw gekit en opnieuw erin . Maar wij weten het niet meer , soms na regen is hij wel droog soms niet . Deze auto heeft me best al veel geld gekost . Wie weet een oplossing en als het dit is (met de voorruit) wat kost het me om dat te doen ? HELP WIJ WETEN HET OOK NIET MEER !!!!

ilsewolters

Geplaatst door ilsewolters , lid sinds 12 jaar geleden

11 Reacties

omar007, 10 jaar geleden

hoi ik had ook dezelfde probleem met renault laguna ook de pasagier bodem voor ook nat na het regenen, ik heb toen nieuwe deur rubers en de deur straker afgesteld van af die tijd geen nate vloer meer probeer eerst het deur strak afstellen ,maar zoek tweedehands rubers nieuw is niet te betaalen .groetjes omar

dupl-u-31709-5dd14a3d62d53+del moral, 10 jaar geleden

Airco aflooppijpje verstopt,er zijn hier topics over.

grjes del moral

ilsewolters, 10 jaar geleden

omar hoe doe ik een deur strakker afstellen? degene die hem had nagekeken zei tegen ons dat het puur aan de voorruit lag ik weet het nu ook niet meer .del moral we hebben geen airco dus lijkt me niet logisch en afvoerpijpjes hebben ze al nagekeken .

fritzje PRO, 10 jaar geleden

geen water in het bakje in de portierbekleding? zowel achterzijde van de portierbekleding afkitten op de naad in het midden.

ilsewolters, 10 jaar geleden

nee fritzje geen water in bakje portier , snap even niet wat je bedoelt met afkitten op de naad in het midden ,4 hebben 4 deurs maar achter is het niet nat alleen voor , toen het pas een flinke hoosbui heeft gegeven en we toen de auto weer gebruikte stapte ik in een plas water en konden dus niet ontdekken waar het vandaan kwam hij heeft het ook nooit eerder gedaan dan sinds een paar maanden geleden en nu steeds is niet fijn om steeds alles nat te hebben ramen beslaan ook steeds en met de winter dadelijk in zicht

fritzje PRO, 10 jaar geleden

Ik bedoel er mee het opbergvakje in het portier. Maar als dat droog is hoef je het niet af te kitten (achterkant van de portierbekleding). Hoor je water klotsen als je bochten neemt? Je kunt de afvoer onder de voorruit testen door een gieter te pakken en deze over de voorruit te gooien, Het water moet dan achter de voorwielen onderuit de carrosserie lopen. Als hier nauwelijks water uit komt of lang duurt en lang na druppelt zit je afvoer onder de parafaan verstopt (rooster waar je ruitenwissers op zitten) Vocht in de auto is zeker vervelend in de winter.

ilsewolters, 10 jaar geleden

bedankt fritzje maar volgens mij heb je mijn bericht niet goed gelezen (1e) : Nu hebben we al van alles na gekeken ook de parafaan (als ik het zo goed schrijf ) schoongemaakt . Dus de parafaan is het niet is al nagekeken door een monteur , en water klotsen horen we eigenlijk ook niet , ja ik weet het het is een vreemd probleem vogens mij hebben we een maandag morgen model :(

fritzje PRO, 10 jaar geleden

Heb ik gelezen, heel veel meer opties zijn er niet als je voorin lekkage hebt. Voorruit kan je testen door er zeepsop op de buitenkant aan de randen te doen en met een luchtspuit aan de binnenkant er door. Het is een vreemd probleem inderdaad, met een plas water moet er toch een oorzaak gevonden kunnen worden. Gek dat je geen sporen vind achter je dashbordkastje en bij de kachel. Maandag morgen model inderdaad.

biged1971 PRO, 10 jaar geleden

heb je een opendak?
afvoer nakijken van dak.
ook kan het zijn dat de gaatjes aan de onderkant van de dorpel dicht zijn gaan zitten waardoor het water niet meer weg kan.

fitz, 10 jaar geleden

je hebt steeds de bijrijderskant nat, zeg je...
bedoel je dan de bodem, of iets anders?
als het de bodem is, dan zou ik toch echt gokken op de waterafvoer onder de parafan... das simpel zelf schoon te maken

fritzje PRO, 10 jaar geleden

Is het rubberen flapje in de parafaan bak alleen schoongemaakt of ook verwijderd? Anders verwijderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.