Renault Laguna: Niet starten motor bij temperaturen lager dan -5 graden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI 101pk

Vorig jaar tijdens de winter heb ik een paar keer het probleem gehad dat de motor niet wilde starten bij temperaturen lager dan -5 graden. Mijn garage kon het probleem niet traceren.
Bij hogere temperaturen krijg ik dit probleem niet. Aangezien de
winter weer voor de deur staat, vraag ik iemand die me kan vertellen wat het probleem kan zijn, en hoe het opgelost kan worden. Het lijkt erop dat de benzine/dieseltoevoer geblokkeerd wordt bij lagere temperaturen [ijsvorming in brandstofslang/brandstofpomp??].

jansipke

Geplaatst door jansipke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Hebben ze daar de bdp sensor en stekker wel eens vervangen?

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Als je normale diesel bij een merk pomp tankt kan het volgens mij niet bevriezen. Die doen er tijdig additief in om bevriezen te voorkomen.

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou beginnen met de zwarte relais in de motorruimte op je zekeringsplaat te vervangen.Bij dit type common-rail zal onder de paar graden een extra opvoerpomp in werking treden die brandstof uit de tank pompt richting de motor.

patvdr (0) PRO, 17 jaar geleden

en waar zit die pomp dan wel? voor zover ik weet heeft renault alleen elektrische opvoerpompen op de langere modellen (espace,master..)
je kan het zien aan het al of niet aanwezig zijn van rubber peertje bij mazoutfilter. als je daar een handpompje hebt is er geen elektrische opvoerpomp.
trouwens gaan we ooit nog wel es lager dan -5 hebben in deze lage landen? als je genoeg vervuilt met je wagen warm je het klimaat op en heb je geen koudstarproblemen meer

geert3496 (0) PRO, 17 jaar geleden

Elektrische opvoerpompen kwamen wel voor bij de scenic 1.9 dci en deze werken van zodra heet contact aanstaat, hebben volgens mij geen uitstaans met de temperatuur.
grtn geert

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

bij de laguna II 100pk (cp1 brandstofpomp) zit deze rechtsvoor even onder het motorrubber richting `t schutbord.
Ik weet bij scenic 1 ph 2 dci`s word het zo geschakeld en waren er een paar incidenten geweest dat die relais
niet werken waardoor die pomp `t niet deed.Die relais zitten ook in de laguna`s.Tis maar een probeersel.

sgm (0), 17 jaar geleden

Waterfilter al gecontroleerd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.