Renault Laguna 2006: Nieuwe laguna 1.9 dci 95pk diesel met manuele airco

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Daar dit mijn eerste Laguna is heb ik een vraag aan ervaren laguna eigenaars;?
Is het normaal dat de middenconsole aan de bestuurderskant ter hoogte van de knie tot aan de voet aan de zijkant warm wordt ,aan de kant medereiziger wordt de middenconsole niet warm.De contactkaart wordt ook warm !! ( bij verwarming op hoogste stand heet!!)
De dealer zegt dat dit normaal is..!!!Ik hoop hier een antwoord te krijgen want ik twijfel toch sterk of dit normaal is.
Dank bij voorbaat.
Ps . Laguna nu 2 maanden in mijn bezit.

vacero

Geplaatst door vacero (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

patvdr (0) PRO, 17 jaar geleden

dit is normaal. leidingen voor kachelradiateur lopen langs kant radiateur.

wordt je kaart ook warm bij uitgeschakelde verwarming?
of als je de lucht uitsluitend naar boven blaast?

vacero (0), 17 jaar geleden

De rode knop op hoogst en ventilator op stand 1 en de blazerknop op vooruit en benen is de stand die ik al jaren deed op mijn vorige renault megane. Bij die laguna komt de middenconsole warm en de warme lucht binnenin te weinig in vergelijking !!indien dit normaal is vind ik dat een produktie fout !!en dat die contactkaart zo warm wordt dat is toch ook niet normaal..Nogmaals de vraag is dit bij iedere laguna zo,of is er op de produktieband iets verkeerd gedaan.??Ik zou graag eens met een andere laguna rijden om te vergelijken..

Icedude (0) PRO, 17 jaar geleden

Zoals Patvdr al zei; de leidingen lopen daarlangs van de kachelradiateur, ik zou me zorgen gaan maken als het daar NIET warm zou worden!
Dat de kaart warm wordt is ook normaal en heeft niets met de kachel van doen; als je 3 uur aaneengesloten hebt gereden, kan je de kaart bijna niet meer vasthouden.

Afijn, nu zeggen twee man hetzelfde; geloof je ons nu of ga je nu weer verder vragen of het wel normaal is en zeggen "dat het toch niet normaal is?" ?

patvdr (0) PRO, 17 jaar geleden

ice je hebt volkomen gelijk.
toch nog even rechtzetten: leidingen radiateur lopen aan kant BESTUURDER .
als je nog twijfelt is het toch simpel om even aan de man(vrouw) die je de auto geleverd heeft een beetje meer uitleg te vragen over het systeem? het is logisch dat je met blazer op 1 minder (frisse)lucht door je radiateur blaast en dus minder warmte onttrekt hieraan en dat deze dus ook warmer blijft.
ik denk dat je een aantal kombinaties van verwarmingsstanden moet uittesten tot je de ideale positie ontdekt.
de kaarten worden inderdaad warm tot zeer warm.dit is al vanaf de eerste wagens met dit systeem zo en heeft nog nooit werkingsproblemen opgeleverd.
voor de rest zeer teverden over je nieuwe wagen vermoed ik?
mvg

vacero (0), 17 jaar geleden

Ik ben 60 jaar oud ,dus heb bewust de laguna 95pk gekozen om de volgende redenen.
Zeer weinig electronica in vergelijking met andere versies.
Daar ik geen rally piloot ben hoef ik dat optrekken niet enz.
Zes versnellingen zijn belangrijk in verband met meenemen lichte caravan in de heuvelachtige gebieden van frankrijk.
Tot nu toe ben ik zéér tevreden over mijn aankoop.en suprise 4 jaar garantie in belgie.haha.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.