Renault Grand Espace: Niet starten na uitlezen storingsgeheugen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DCI

Hallo, ik heb een Renault Grand Espace 2.2 DCI die af en toe een storing had dat het motorstoring lampje ging branden tijdens het rijden en daarbij was er nog maar heel weinig motorvermogen na het uitzetten van de motor en opnieuw starten was het probleem weer weg. Ik ben met de auto naar een kennis gereden die uitlees apparatuur heeft van Bosch om het storingsgeheugen uit te lezen er was maar 1 storing aanwezig p180c EGR klep doorstroming te groot, we hebben het storingsgeheugen gewist en daarna wilde de auto niet meer starten we dachten gelijk aan de startonderbreking maar dat was het niet rode lampje gaat gewoon uit daarna dachten we aan lucht in het brandstofsysteem omdat de tank ver leeg was maar dat was het ook niet een extra kan diesel in de tank gedaan om zeker te zijn er komt diesel uit de retour op de filter en de raildruk is 300 bar het starttoerental zit tegen de 300 toeren de EGR klep is intusssen los geweest en deze was sterk vervuild heb het helemaal schoon gemaakt ook het huis waar de klep in zit de klep gaat nu gewoon dicht en heb deze in ingebouwde stand gecontroleerd door hem aan te sturen en hij werkt gewoon. De motor draait gewoon rond (starttoerental ong. 300 toeren) en af en toe is het net alsof hij even wil aanslaan maar hij slaat niet aan, op remmenreiniger slaat hij wel aan maar slaat weer af als ik stop met remreiniger in te spuiten.
Wij staan voor een raadsel maar wellicht is er iemand die zoiets ook al eens heeft meegemaakt

Jochem71

Geplaatst door Jochem71 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

controleer mbv de CLIP als de startblokkering op BAK 1 of 2 staat, vaak wil deze nog wel eens verspringen

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

BAK 1 of 2 is een aanduiding in van het type chip in de sleutel

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Renaultmonteurtje]controleer mbv de CLIP als de startblokkering op BAK 1 of 2 staat, vaak wil deze nog wel eens verspringen[/quote]
dit is toch alleen van toepassing op het oude type scenic?

uitlezen met de clip en dan ff alle para meters en staten controleren,heb al een paar keer gehad dat een universeel apparaat verkeerde waarde;s aan gaf

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

vorige maand een Espace gehad, maar hier was wel het eea aan geknutseld door de eigenaar. (UCH, ed alles gewisselt met een Senic)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.