Renault Clio: Niet werkende knipperlichten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste formleden,

Ik heb hier een Renault clio fase 1 staan met het volgende probleem. Knipperlichten zowel link als rechts werken niet meer over de schakelaar van de 1 op andere dag, de alarmschakelaar werkt wel correct naar behoren.

Dingen die ik al uitgesloten heb:
- Zekeringen zijn oke, zowel van de knipperlichten L+R als de alarmschakelaar. Meet ook spanning op de zekeringaansluitingen
- Relais uitgewisseld geen resultaat
- Schakelaar verwisseld door een nieuwe geen resultaat
- bedradingen globaal even nagelopen+ aansluitstekkers op de schakelaar
- Auto heeft een trekhaak, maar aangezien de alarmlichten het wel doen zoek ik het hier niet in

Heb verder nog geen metingen kunnen verichten, ik denk zelf dat er ergens een +, of massadraad onderbroken is of een overgangsweerstand hebben. Kortsluiting geloof ik niet in aangezien de zekeringen van 10A nog heel zijn, en deze liggen er zo uit na enige sluiting!

Ik heb verder nog geen tijd gehad om meer metingen te verrichten aangezien ik in tijdnood zit. Vandaar vraag ik jullie om eens even mee te denken wat het probleem eventueel zal kunnen zijn, misschien dat iemand dit probleem zelf al eens heeft meegemaakt? Ik zelf heb het nog niet gezien bij een Renault clio fase1. Heb hiervoor alleen een thermischekacheltje van 100w aangesloten via de 12v aansluiting van de sigarettenaansteker, maar zie hier verder geen verband mee, want het kacheltje werkt goed en de rest van de electronica ook.

Mvg,

Bas

Bas_petiet

Geplaatst door Bas_petiet (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

even doorverbinden aan stekker knipperlicht schakelaar

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Me schakelaar is 100% goed dus doorverbinden heeft in mijn ogen ook geen effect, want dan loopt je stroom niet meer via de schakelaar maar rechtstreeks. Dan heb je de zelfde werking als met een goede schakelaar. Met doorverbinden kun je dus alleen de schakelaar uitsluiten en dat is al gebeurd.

vletter (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik dacht dat het aan de alarmschakelaar kon liggen dat die de stroomtoevoer onderbreekt

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=vletter]Ik dacht dat het aan de alarmschakelaar kon liggen dat die de stroomtoevoer onderbreekt[/quote]
Hier ben ik na vandaag na wat testen ook op uitgekomen! De stroom doorvoer loopt idd door de alarmschakelaar heen, als de stekker los ligt werken de knipperlichten L+R ook niet meer, dus als er enige sluiting in de alarmschakelaar zit kan dit de stroom doorvoer ook stoppen. Ik heb nu een nieuwe alarmschakelaar bestelt en kijken of het probleem zich morgen verholpen heeft je hoort ervan!

Toch nog bedankt voor het mee denken!

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Vandaag nieuwe alarmlichtschakelaar gemonteerd, helaas doen de richtingaanwijzers L+R het nog niet! Ik ga zelf toch denken aan een kabelbreuk, of een slechte massa? Zaterdag even het dashboard gedeeltelijk demonteren, stroomschemas opzoeken en meten dan maar! De alarmlichten werken dus helemaal naarbehoren zonder enige defect.

Als er nog mensen zijn die denken te weten waar het probleem zit, of een soort gelijk probleem onlangs hebben opgelost laat het me a.u.b even weten

Mvg,

Bas.

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Dubbel post!

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Goede middag,

Vandaag aan het meten geweest met stroomschemas en de storing weten te lokaliseren. De gele +draad van de contactgeschakelde+ op de alarmschakelaar was onderbroken. Nieuwe +draad over contact gelegd en alles werkt weer naar behoren.

Allemaal bedankt voor het mee denken,

Mvg,

Bas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.