Renault Scenic: Nog steeds te hoog toerental!!

Bouwjaar: 1997

Hoi ik had al eerder een topic geplaatst,met dezelfde klacht alleen had ik toen ook nog een G3 probleem die inmiddels verholpen is de verdamper was defect ,en is inmiddels vervangen.Hoi HOi 1 probleem minder nu de rest nog.Tot nu toe kom ik bij elke garage (incl Renault dealer)en is het antwoord moeilijk,moeilijk ja dat word zoeken en dat gaat veel geld kosten /of daar brand ik mijn vingers niet aan. Wat is het probleem:
toerental fluctureerd en soms belachelijk hoog!
Slaat soms willekeurig af!
Al gedaan/geprobeerd: stappenmotor schoongemaakt,smoorklephuis ook schoongemaakt! vacuum slang oke.

auto is uitgelezen gaf aan ecu probleem!!!???
Op het moment heeft de gas monteur de stekker uit de stappenmotor getrokken en blijft de motor op 1300 toeren draaien(netjes) maar dit is niet de oplossing.


Ik kan me niet voorstellen dat niemand het weet HELUP

eone

Geplaatst door eone (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de auto is uitgelezen bij een dealer heb je ook een storingscode als je deze eens vermeld kunnen we meer vertellen.

eone (0), 18 jaar geleden

de renaultdealer wil alleen uitzoeken en dat kan uren kosten leterlijk en figuurlijk. Uitlezen is gebeurd door gas installateur en die liet mij het zien dat de computer aangaf dat hij een ecu probleem had (ECU onregelmatig) verder geen codes

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is belachelijk dat de dealer alleen wilt uitzoeken,hij kan de auto uitlezen en
de storings code uitprinten.Welke stekker heeftde gasinstallateur eraf getrokken?
Het lijkt er op dat ondanks het schoonmaken v.d. stappenmotr deze toch defekt is.

eone (0), 18 jaar geleden

Hoi Graalus als je de stappenmotor op het smoorklephuis hebt zit/zat het stekkertje boven op de stappenmotor en die is er nu uit ! Volgens de renaultdealer zie je niets op een computer op een scenic uit 97!! zou het zin hebben om eerst een stappenmotor uit een andere(goed werkende scenic) uit te proberen op mijn scenic of worden dan beide scenic's dan ontregeld? en nu dat stekkertje eriut heb heb ik geen problemen.betekent dit dat ik alles vanaf de stappenmotor kan vergeten als oorzaak van de storing???
En wat kan het nog meer zijn dan de stappenmotor in deze situatie???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.