Renault Kangoo: Noodloop

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi

Auto gaat steeds in noodloop (veilige modus), soms ook bij stationair draaien, toerental verhoogd dan. Reeds een nieuwe gaspedaalsensor gemonteerd en nog steeds hetzelfde probleem, dus dit was niet de oorzaak alhoewel bij het uitlezen dit als oorzaak wordt aangegeven, ook na het vervangen gaspedaalsensor. bedrading getest en geen onderbrekingen.
mvg Adrie

lone ranger

Geplaatst door lone ranger (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (145) PRO, 10 jaar geleden

wat zijn de foutcodes?

lone ranger (0), 10 jaar geleden

Bij mijn garagehouder is de auto uitgemeten met een universele meter, voor en na het vervangen van de sensor steeds dezelfde foutcode.
Foutcode: 549
GASPEDAALGEVER SENSOR 1
Stroomkring functiestoring:
Functie:
"Potmeter (potmeter/schakelaarcombinatie) geplaatst op gaspedaal of in motorruimte. geeft de gaspedaalpositie als signaal door aan de rekeneenheid en deze berekend de door de acurator aan te sturen positie van de GK of de in te spuiten opvoerhoeveelheid (diesel)."
Na het vervangen van de gaspedaalsensor blijft het probleem zich voordoen.
Na uitlezing in een renault gerage geeft deze dezelfde fout en oozaak aan, de foutcode weet ik niet daar ik van deze uitlezing geen uitprint heb.
mvg Adrie

De Wever Jan (0), 9 jaar geleden

Beste, ik zit met juist hetzelfde probleem, al een oplossing gevonden? Laat mij iets weten AUB. Mijn e-mail is jan.de.wever@outlook.be

feikel (0), 5 jaar geleden

bij mij hetzelfde ..geen foutcode. maar gedachten zijn: de puls teller van de kilometer teller. deze zou de automaat versnellingen regelen. als die stuk is en de auto dan denkt dat hij maar 10 kilometer per uur rijdt, dan schakeld de automaat terug. of de puls teller van de abs ???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.