Renault Scenic: noodloop bij starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb hier een renault scenic staan van 2003 1.6 16V en als ik de auto start spring die in noodloop daarbij gaan op het display esp branden en hij geeft aan parkeerrem defect en stop teken gaat branden en service lampje brand. motor loop schommelt tussen de 2500 en 3500 toeren. als ik de rem in druk dan zakt de toeren naar 800. ik heb de auto uitgelezen en daar kwam DF008 uit Pedal Potentionmeter circuit track 1 uit. ik een ander pedaal potentionmeter ertussen gezet maar geen resultaat.
als ik de storing wis kan ik weer gewoon rijden tot dat ik de auto weer uit zet en opnieuw start. dan begint het liedje weer van voor af aan.

Iemand al zoiets meegemaakt?

alvast bedankt

davino003

Geplaatst door davino003 (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

willyvan (5) PRO, 9 jaar geleden

remlichtschakelaar? uitlezen met clip en ook in andere rekeneenheden kijken abs handrem airco etc

davino003 (0) PRO, 9 jaar geleden

zo auto nogmaals uitgelezen alleen nu met de kts. heel veel storingen eerst maar even allemaal gewist en toen opnieuw gekeken. gasklephuis kwam er uit die vervangen geen resultaat. op jou advies remlichtschakelaar vervangen en het leek hoop gevend hij deed het weer perfect. maar naar 1 ritje was het weer het zelfde. toch denk ik dat ik het daar moet zoeken. ik las op internet dat ze die kabels wel is vervangen van de remlichtschakelaar klopt dit? ondertussen ook achterlichten eruit gehaald trekhaak los gegooid en opeens deed die het weer goed maar naar tijdje was dat ook weer over. het lijkt er op dat ik dicht bij het probleem ben. misschien een nieuwe remlichtschakelaar halen deze komt namelijk van een andere af. wel precies het zelfde.

willyvan (5) PRO, 9 jaar geleden

uitlezen met renault testkast (clip)

davino003 (0) PRO, 9 jaar geleden

tja ik denk dat er idd niks anders op zit. zal morgen even bij renault langs rijden. zal daarna even laten weten wat renault zegt

davino003 (0) PRO, 9 jaar geleden

zo weer paar dagen verder. auto hebben we voorledig gestript alles ligt open en bloot. met uitlezen komt elke keer. P0638 Gemotoriseerde gasklep omhusel controle. en P0225 Sensor pedalen 1 en 2 incoherent. renault kan er aan beginnen maar weet niet of ik daar blij van moet worden. nu misschien andere ideee met deze codes? alle kabels al naar gekeken ziet er allemaal goed uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.