Renault Kangoo 2000: O O die kANGOO'S toch

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Het is me wat met die Kangoo's, hoewel ik ben er best tevreden mee, meestal althans. Echter.....ik vrees dat ik aan mijn 4-de accu moet in 3 jaar. En mijn 3-de in 1.5 jaar.

O ja, ook ik zit in Frankrijk, zij het niet in de bergen.

Probleem: Mijn accu loopt iedere 3 a 4 dagen leeg. Dynamo is 3 jaar oud. Er gaat geen laadstroomlampje branden dus de dynamo lijkt goed.
Ik heb gisteren de acculader eropgehad en de spanning komt niet boven 11.7 V. Is dit voldoende?
Weet iemand een trucje om te zien waar het misgaat. De garage, ja ja die Fransen zijn slim, zet er maar al te graag een nieuwe accu in zonder naar het probleem te zoeken.

Dank voor uw belangstelling en suggesties.

Geplaatst door

henrilacapelle (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

lek stroom meten.

Ampere meter tussen de + pool van de accu en de + pool klem, waarde mag niet hoger zijn dan 0.05A

blijft het kofferbak lampje niet branden?

Shame on me.....
Toen ik vanmorgen de controle van Renaultmonteurtje wilde uitvoeren constateerde ik twee dingen. Geen "lekstroom" maar wel een erg losse vleugelmoer op de pluspool. Foei foei foei van me. Dat is toch het eerste dat je controleert hoor ik jullie denken. Gelijk heb je. Ik zal het dus ook doen voortaan. Volgens mij is alles weer toppie nu, al weet ik dat pas zeker na een dag of vier.
Bedankt Renaultmonteurtje, de oplossing kwam, om een hoekje, van jou.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.