Renault Kangoo: Probleem met terug schakelen van 3 naar 2.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DTI

Ik heb laatste tijd problemen met schakelen.

Als ik wil terug schakelen van 3 naar de 2de versneling dan lijkt het wel of er een doek of wat anders tussen de versnelling zit waardoor de versnelling niet lekker erin komt als ik volgens de koppeling oplaat komen dan schokt de auto niet altijd. Als ik volgens naar zijn vrij gaat en weer naar zijn 2 is er niets aan de hand. Deze probleem doet niet altijd voor. Warm of koud maakt niet uit.

runner001

Geplaatst door runner001 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Gezien je opmerking over de koppeling, lijkt deze goed te werken en niet versleten te zìjn.
De synchromesh-ring van de tweede versnelling is waarschijnlijk versleten.
Ben jij iemand die vaak terugschakelt naar de 2 en dan op de motor afremt? De slijtage die dat oplevert, past bij deze conclusie.

runner001 (0), 12 jaar geleden

Best wel meestal doe ik terugschakelen als ik van de snelweg komt. En als een bocht neemt of een rotonde.

Maar kan ik met deze probleem verder rijden???

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Ja, geen enkel probleem.
Heeft ook geen enkele invloed op de levensduur van je versnellingsbak, allen op het bedieningsgemak (nl. moeilijk terugschakelen naar de 2)
Gewoon veel minder terugschakelen naar de 2 of een keertje tussen de vorige versnelling en de 2 de koppeling laten opkomen in de vrij ("Dubbel clutchen")...
Het probleem zal ook veel minder zijn als je de twee inschakelt op hele lage snelheid.

fitz (0), 12 jaar geleden

Volgens mij is het moeilijk terugschakelen naar de 2 een beetje een renaultkwaaltje. Ik heb het gehad bij mijn goeie ouwe renault 19 en bij mijn megane 1.6e. Bij mijn 19 heb ik er niets aan gedaan. bij mijn megane was toevallig de aur schakelar defect. Bij het vervangen daarvan heb ik de bakolie vervangen. Hierna schakelde de megane weer perfect.
Ik zeg niet dat olie vervangen altijd een oplossing is, maar in mijn geval hielp het wel. Soms wordt aangeraden om een toevoeging bij de bakolie te doen... misschien helpt dat...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.