Renault Laguna: olie lekkage

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

ik heb een olie (lekkage)bij de slang van de intercooler (de slang lekt niet) daar waar hij aangesloten is bij de gasklep hier zit ook een overdrukklep,volgens mij komt de olie uit de klep.ben bij een revisie bedrijf geweest deze trok de slang van de carter ventilatie los en het leek wel een stoomboot nu zeggen ze daar dat de motor gereviseerd moet worden teveel slijtage aan zuigers en veren kosten 2500.-euro,de slang van de intercooler zit van binnen ook onder de olie wie weet raad


bvd teun voor jullie reacties

teun

Geplaatst door teun (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Erik2804 (0), 16 jaar geleden

Als het olieverbruik laag is (bv. 1ltr op 30k km), dan zal het met die slijtage wel meevallen. Een turbo zweet altijd een beetje, dit is normaal, dit hoort zo. De olie verzamelt zich o.a. in de rand van de slang naar het inlaatspruitstuk, het ziet er vaak erger uit dan het is. Let op mijn eerste opmerking over olieverbruik, heb je wel een hoog verbruik wordt het e.e.a. een ander verhaal maar dan hoort het nog steeds niet bij het inlaatspruitstuk naar buiten te komen.

De klep waar je het over hebt is geen gasklep zoals bij een benzinemotor maar een stopklep die zorgt dat de motor rustiger tot stilstand komt bij het afzetten.
Verder is dan waarschijnlijk de pakking tussen het inlaatspruitstuk en de bewuste klep aan vervanging toe. Als je deze vervangt is de lekkage waarschijnlijk verholpen.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Als je voor de auto staat, loopt de slang rechts van de motor tot achter de motor, meteen onder de afdenkplaat van de motor (rechtsachter de afdekplaat gaat deze motor in?)?
Als deze slang het is, zou ik mij geen zorgen maken, ben bij 2 dealers geweest en zieden dat bij dit type normaal was, een beetje olie verbruik die op deze plaats na buiten komt. Ik heb een olie verbruik van circa 0,5l de 30.000 km. Dit is volgens mij netjes.

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 16 jaar geleden

[quote=Erik2804]De klep waar je het over hebt is geen gasklep zoals bij een benzinemotor maar een stopklep die zorgt dat de motor rustiger tot stilstand komt bij het afzetten.
Verder is dan waarschijnlijk de pakking tussen het inlaatspruitstuk en de bewuste klep aan vervanging toe. Als je deze vervangt is de lekkage waarschijnlijk verholpen.[/quote]
Klopt helemaal, de pakking (meer een rubbere ring) kost rond de 7 euro en is door de warmte hard geworden. Ik heb hem vervangen en de olie lekkage is weg.

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 16 jaar geleden

[quote=ejnn].. ben bij 2 dealers geweest en zieden dat bij dit type normaal was, een beetje olie verbruik die op deze plaats na buiten komt...[/quote]
Een goede (ECO) dealer wijst je op een pakkingsrubber van 7 euro en een 15 minuten werk.

goldtop (0), 16 jaar geleden

Ik lees hierboven over een olieverbruik van 0,5 tot 1 liter per 30000km.
Mijn laguna 1.9dCi 120 pk verbruikt 1 liter per 15000 kms.
Mag dit ook nog als normaal worden bestempeld of is dit iets te veel van het goede?

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=goldtop]Mijn laguna 1.9dCi 120 pk verbruikt 1 liter per 15000 kms.
Mag dit ook nog als normaal worden bestempeld of is dit iets te veel van het goede?[/quote]
Menigeen tekent hier direct voor................

Gr.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Maximaal verbruik is 0,5 liter de 1000 km, dan is er volgens mij wel iets mis. Normaal olie verbruik is 1 liter de 10.000 km. Ik zou me dus geen zorgen gaan maken.

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 16 jaar geleden

[quote=goldtop]Ik lees hierboven over een olieverbruik van 0,5 tot 1 liter per 30000km.
Mijn laguna 1.9dCi 120 pk verbruikt 1 liter per 15000 kms.
Mag dit ook nog als normaal worden bestempeld of is dit iets te veel van het goede?[/quote]
@goldtop:
Gooi je dan iedere 15000 km een hele liter er bij? Of iedere keer als er een oliebolletje verdwijnt een beetje (0,2L).

goldtop (0), 16 jaar geleden

beetje bij beetje, als er 2 bolletjes weg zijn vul ik bij.
Ik wacht niet tot er een hele liter bij moet.

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 16 jaar geleden

ok, ik vul altijd direct bij het eerste bolletje een beetje bij. Ik wacht even en als het eerste bolletje weer terug is gaat er niets meer bij. Op mijn peilstok hou ik hem echt onder het maximum. Meestal zo op de 12000 km 0,1-0,2L er bij. Bij 15000km ververs ik alles.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Waarom vul je het altijd tot zijn max. Je kunt gerust tot de helft laten komen, en iets verder laten zakken. Als je toch om de 15000 km ververst.

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 16 jaar geleden

Omdat mij geleerd is om het olie op peil te houden. Zeker vlak voor een grote rit naar zuid Duitsland of Frankrijk. En wat is nu 0,1 liter olie? € 5,-?

ejnn (0), 16 jaar geleden

Dat klopt, als je weg gaat controleer je het. Maar ik ga niet altijd de stok eruit trekken om te kijken of de olie goed is. Als op het paneel alles goed is, als hier wat bolletjes verdwijnt ga ik kijken. Ik zorg gewoon dat bij de volgende onderhoudsbeurt onderin staat, niet helemaal vol, want is jammer geld en moeite.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.