Renault Kangoo: olie verbruik kangoo 1.5 dci

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

hallo ik heb en kangoo met 142000 km nu moet ik na 200 km gereden olie bij vullen ruim 1,5 lt dat vind ik wel erg veel.
weet iemand wat het kan zijn hij lekt geen olie maar rookt wel even als hij kout is hij trekt en loop voor de rest goed.
ik hoor het graag van julie alvast bedenk

Chalet251

Geplaatst door Chalet251 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Was dit 1 keer of heb je dit al meer gedaan? Geen plekken onder de auto als deze stil gestaan heeft?
Als dit echt het verbruik is, dan is de motor finaal versleten en zou hij moeten roken als een gek.

Chalet251 (0), 14 jaar geleden

ik weet niet of dit de eerste keer is ik heb de auto pas en hem toen op olie pijl gezet en na 200 km begon de lampes van de olie op het display te kniperen nu heb ik hem weer op pijl gezet dus maar weer bij houden of hij echt zo veel olie kweit raakt . er leg geen olie onder de auto als hij stil staat wel rookt hij als hij koud. is als hij warm is word het wel minder de auto loopt goed en trekt ook goed maar ja 1,5L olie op de 200 km is best veel vind ik [quote=oldford]Was dit 1 keer of heb je dit al meer gedaan? Geen plekken onder de auto als deze stil gestaan heeft?
Als dit echt het verbruik is, dan is de motor finaal versleten en zou hij moeten roken als een gek.[/quote]

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Koop laten ontbinden vanwege een verborgen gebrek.

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

1,5 l olie op 200km is gigantisch veel ! Bij deze motoren willen de zuigerveren wel eens vast gaan zitten , een reinigingsmiddel in de olie wil wel eens helpen goed heet rijden en daarna verversen incl filter natuurlijk. En zonodig dit nog eens herhalen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.