Renault Espace: Oliedruk en laadstroomlampje,instru.paneel

Bouwjaar: 2001

Hallo, ik heb hier een Espace 3 waarvan het laadstroom-en oliedruklampje niet meer werken als je de auto op contact zet.Er zij geen storingen opgeslagen volgens de clip.De signaaldraden komen binnen op de B2 en werken goed. De uitgaande signalen van de B2 gaan via het canbussysteem naar het instru.paneel en zijn dus niet goed te controleren.Weet iemand of dit probleem in het instru.paneel zit of in de B2 of misschien nog ergens anders in?Het probleem schijnt begonnen te zijn een paar dagen nadat de accu vervangen is.

marcel1

Geplaatst door marcel1 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Die zitten er niet op. In geval van een probleem geeft het 4kante display een waarschuwing.

marcel1 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet wat je bedoelt Henk,maar deze uitvoering heeft niet het vierkante display,maar gewone lampjes voor de oliedruk en laadstroom.De lampjes heb ik ook al vervangen echter zonder resultaat.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat is mij nog nooit opgevallen. Is het dan zo'n uitgekleed geval?

marcel1 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja, het is een eenvoudige uitvoering.We hebben nog zo,n zelfde espace staan met hetzelfde instru.paneel en hier gaan wel de lampjes branden op contact.Ik heb er al aan gedacht om de panelen even te wisselen maar is het niet zo dat dan de hoogste km stand in de B2 geschreven wordt?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt ze wel samen (BII en instr) wisselen, dan kan je de rest van de auto uitsluiten.

marcel1 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem opgelost.Het bleek dat de B2 verkeerd was geconfigureerd,nl.met Instru.paneel E2 ipv E1 en ook het motortype was verkeerd geconfigureerd.Configuraties goed gezet en alles werkt weer. Ik heb het vermoeden dat er iets meer met deze auto is gedaan dan alleen de accu vervangen.Bedankt voor de snelle reactie,Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.